Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 250 g filetu z lososa
  • 150 ml smetany (15 % tuku)
  • 50 g smetanového sýru (typu Lučina)
  • 200 g pšeničných špaget v suchém stavu
  • 80 g žluté cibule
  • 1 lžíce čerstvé hladkolisté petrželové natě (nasekané najemno)
  • 200 g hrášku (rozmrazeného)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 50 ml vody
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si ve větším hrnci na silném plameni přiveďte k varu osolenou vodu. Zatímco se voda zahřívá, omyjte a osušte lososa. Následně jej stáhněte z kůže a nakrájejte na kostičky o velikosti 1 cm × 1 cm. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
  • 2Jakmile voda začne vřít, vložte do ní těstoviny a vařte 14–15 minut na silném plameni. Po uvaření těstoviny sceďte.
  • 3Na středním plameni rozpalte pánev s olivovým olejem. Poté do pánve vložte cibuli a restujte 4–5 minut. Následně přidejte lososa, osolte, opepřete a vše společně restujte další 2–3 minuty (stále na středním plameni).
  • 4Po orestování přilijte vodu a smetanu, přidejte smetanový sýr a vše vařte, dokud smetana nezhoustne, což potrvá 4–5 minut. Nakonec do pánve vložte hrášek, petrželovou nať a těstoviny, promíchejte, vypněte plamen a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY