• Naši milí zákazníci, omlouváme se, zájem o naši službu je teď obrovský a časová okna mizí rychleji než cukroví ze stolu.
    Zobrazit více
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 200 g ovesných vloček celých (bezlepkových)
  • 100 g sušených datlí bez pecek (přes noc namočených ve vodě)
  • 2 střední zralé banány (2× cca 90 g bez slupky)
  • 400 g směsi mraženého lesního ovoce
  • 40 g loupaných slunečnicových semínek
  • 50 ml řepkového oleje

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu předehřejte na 180 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
  • 2Namočené datle sceďte a dejte do vyšší nádoby. Přilijte k nim olej a vymixujte do hladké pasty. Datlovou pastu následně vložte do středně velké mísy, přidejte vločky a slunečnicová semínka a promíchejte.
  • 3Směs rozprostřete na připravený plech a pečte dozlatova 25–30 minut při 180–185 °C. Po 10 a 20 minutách pečení granolu obraťte. Celkem ji tedy obrátíte dvakrát. Posledních 5–10 minut směs kontrolujte a v případě potřeby obracejte. Po vytažení ji nechte alespoň 20 minut vychladnout.
  • 4Zatímco se granola peče, dejte do středně velkého kastrůlku lesní ovoce a přiveďte k varu. Poté plamen snižte na mírný stupeň a vařte 8–10 minut. Mezitím rozmačkejte banány, po uplynutí uvedeného času je přidejte k lesnímu ovoci vařte dalších 5 minut nebo do požadované konzistence. Pokud je směs moc hustá, přidejte trochu vody. Po uvaření nechte ovoce alespoň 15 minut vychladnout.
  • 5Granolu podávejte se svařeným ovocem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY