2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 250 g černého kořene
- 200 g brambor
- 1 ks šalotky
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 0,5 litru kuřecího vývaru
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička soli
- Mletý pepř
SUROVINY NA SLANOU GRANOLU K PODÁVÁNÍ
- 20 g mandlí
- 20 g lískových ořechů
- 1 lžíce slunečnicových semínek
- 1 lžíce celého máku
- Špetka soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Černý kořen očistíme pomocí škrabky na brambory a nakrájíme na kostky. Pracujeme v rukavicích, protože kořen vylučuje látku, která na prstech lepí. Šalotku nakrájíme nadrobno. Stroužek česneku prolisujeme.
- 2Do hrnce nalijeme olej a usmažíme cibulku dosklovata. Přidáme černý kořen a cca 2 minuty opékáme. Získáme tak více chuti ze zeleniny. Přidáme brambory, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí.
- 3Polévku přelijeme do mixéru a rozmixujeme. Tím získáme nadýchanou a krémovou strukturu. Dochutíme solí, mletým pepřem a česnekem.
- 4Ořechy překrájíme na menší kousky smícháme se semínky, solí a mákem a na pánvi několik minut opékáme.
- 5Polévku před podáváním posypeme slanou granolou a zakápneme olivovým olejem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!