Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 250 g černého kořene
  • 200 g brambor
  • 1 ks šalotky
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 0,5 litru kuřecího vývaru
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička soli
  • Mletý pepř

SUROVINY NA SLANOU GRANOLU K PODÁVÁNÍ

  • 20 g mandlí
  • 20 g lískových ořechů
  • 1 lžíce slunečnicových semínek
  • 1 lžíce celého máku
  • Špetka soli

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Černý kořen očistíme pomocí škrabky na brambory a nakrájíme na kostky. Pracujeme v rukavicích, protože kořen vylučuje látku, která na prstech lepí. Šalotku nakrájíme nadrobno. Stroužek česneku prolisujeme.
  • 2Do hrnce nalijeme olej a usmažíme cibulku dosklovata. Přidáme černý kořen a cca 2 minuty opékáme. Získáme tak více chuti ze zeleniny. Přidáme brambory, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí.
  • 3Polévku přelijeme do mixéru a rozmixujeme. Tím získáme nadýchanou a krémovou strukturu. Dochutíme solí, mletým pepřem a česnekem.
  • 4Ořechy překrájíme na menší kousky smícháme se semínky, solí a mákem a na pánvi několik minut opékáme.
  • 5Polévku před podáváním posypeme slanou granolou a zakápneme olivovým olejem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY

SUROVINY NA SLANOU GRANOLU K PODÁVÁNÍ