• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

8 PORCÍDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA KVÁSEK

  • 150 g mléka
  • ½ kostky droždí
  • 30 g pšeničné celozrnné mouky
  • 1 lžička třtinového cukru

SUROVINY NA TĚSTO

  • 60 g změklého másla
  • 1 vejce
  • Citronová kůra z půlky citronu
  • 330 g pšeničné celozrnné mouky
  • 60 g třtinového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Špetka soli

SUROVINY NA DOKONČENÍ

  • 1 vejce
  • 30 g plátků mandlí

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Pečící papír

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Vejce a máslo vytáhneme z lednice 1 hodinu před přípravou těsta.
  • 2Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné. Suroviny na kvásek promícháme do hladké konzistence a necháme 15-20 minut odpočinout. Jakmile vzejde kvásek, přidáme jej do mísy společně s ostatními surovinami kromě másla a zpracováváme v hladké těsto alespoň 10 minut. Máslo nakrájíme na kousky a postupně do těsta přidáváme. Následně těsto zpracováváme ještě 5 minut.
  • 3Mísu s těstem přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout přibližně 60 minut. Těsto musí zdvojnásobit svou velikost.
  • 4Těsto vyklopíme na vál, rozdělíme jej na části, ze kterých vytvoříme prameny a upleteme vánočku.
  • 5Na plech s pečícím papírem umístíme vánočku, přikryjeme utěrkou a necháme znovu vykynout. Trvá to přibližně 45 minut.
  • 6Po 30 minutách kynutí zapneme troubu na horní a dolní ohřev a nastavíme 170 °C. Jakmile je vánočka vykynutá, potřeme ji rozšlehaným vejcem a posypeme plátky mandlí. Pečeme přibližně 30 minut do zlatohnědé barvy.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY NA KVÁSEK

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA DOKONČENÍ

JEŠTĚ POTŘEBUJETE