12 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 3 pšeničné tortilly (⌀ 20 cm)
- 400 g mletého hovězího masa
- 2 vejce velikosti M
- 100 g goudy (nastrouhané najemno)
- 50 ml polotučného mléka
- 50 g žluté cibule (nakrájené najemno)
- 2 stroužky česneku (nastrouhané najemno)
- 20 g čerstvého koriandru (nakrájeného najemno)
- 5 lžic kečupu
- 30 g strouhanky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1⁄2 lžičky mletého kmínu
- 1⁄2 lžičky sušeného chilli
- Sůl
- Pepř
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Formy na muffiny
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 185–190 °C a připravte si formu na 12 muffinů.
- 2Tortilly si nakrájejte na 4 části (4 „trojúhelníky“) a do každé formy vložte vždy 1 kousek nakrájené tortilly tak, aby se vytvořil košíček.
- 3Do větší mísy dejte mleté maso, vejce, cibuli, 50 g goudy, mléko, kmín, chilli, česnek, čerstvý koriandr, sůl, pepř a strouhanku a promíchejte. Z hotové masové směsi vytvořte kuličky o hmotnosti 65–70 g a následně je vložte do košíčků z tortilly.
- 4V momentě, kdy budete mít zpracované všechno maso, si v malé misce smíchejte kečup a oregano. Kečupovou směs naneste na masové kuličky a posypte zbytkem sýra. Formu vložte do vyhřáté trouby a muffiny pečte 35–37 minut na 185–190 °C.
- 5Po upečení muffiny vyjměte z formy a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.