Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 3 pšeničné tortilly (⌀ 20 cm)
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 2 vejce velikosti M
  • 100 g goudy (nastrouhané najemno)
  • 50 ml polotučného mléka
  • 50 g žluté cibule (nakrájené najemno)
  • 2 stroužky česneku (nastrouhané najemno)
  • 20 g čerstvého koriandru (nakrájeného najemno)
  • 5 lžic kečupu
  • 30 g strouhanky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1⁄2 lžičky mletého kmínu
  • 1⁄2 lžičky sušeného chilli
  • Sůl
  • Pepř

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Formy na muffiny

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nejprve si předehřejte troubu na 185–190 °C a připravte si formu na 12 muffinů.
  • 2Tortilly si nakrájejte na 4 části (4 „trojúhelníky“) a do každé formy vložte vždy 1 kousek nakrájené tortilly tak, aby se vytvořil košíček.
  • 3Do větší mísy dejte mleté maso, vejce, cibuli, 50 g goudy, mléko, kmín, chilli, česnek, čerstvý koriandr, sůl, pepř a strouhanku a promíchejte. Z hotové masové směsi vytvořte kuličky o hmotnosti 65–70 g a následně je vložte do košíčků z tortilly.
  • 4V momentě, kdy budete mít zpracované všechno maso, si v malé misce smíchejte kečup a oregano. Kečupovou směs naneste na masové kuličky a posypte zbytkem sýra. Formu vložte do vyhřáté trouby a muffiny pečte 35–37 minut na 185–190 °C.
  • 5Po upečení muffiny vyjměte z formy a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE