4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g kuřecích prsou (nakrájených na menší kostičky)
- 300 ml kuřecího vývaru (nebo zeleninového, lze nahradit i bujonem)
- 250 ml smetany na vaření (12 % tuku)
- 60 g parmazánu (nastrouhaného najemno)
- 1 velká žlutá cibule
- 3 stroužky česneku
- 200 g čerstvého špenátu (nebo 200 g rozmraženého)
- 400 g gnocchi v suchém stavu
- 3 lžíce řepkového oleje
- 1 lžíce provensálského koření
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve kuřecí maso okořeňte provensálským kořením, solí a pepřem.
- 2Ve větší pánvi rozehřejte olej na středním až silném plameni, poté přidejte kuřecí maso a restujte 6–8 minut na středním plameni. Mezitím nakrájejte cibuli najemno a česnek propasírujte.
- 3Hotové maso vyndejte z pánve a nasypte do ní cibuli a česnek. Restujte 2–3 minuty, poté zalijte vývarem a nechte provařit 2–3 minuty na mírném až silném plameni. Následně přidejte gnocchi, pomalu přimíchejte smetanu a vařte 2–3 minuty. Poté přidejte špenát a kuřecí maso a vařte další 2 minuty. Nakonec do pánve nasypte parmazán, dochuťte solí a pepřem a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.