2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 180 g lepkavé rýže nebo kulatozrnné rýže (⅔ hrnku)
- Zralé mango
SUROVINY NA SIRUP
- 1/3 hrnku kokosového mléka
- ¼ lžičky soli
- 1/4 hrnku cukru
SUROVINY NA SLANOU KOKOSOVOU OMÁČKU
- 1/3 hrnku kokosového mléka
- Lžičky soli
- 1 lžička rýžové mouky
- 1 lžíce vody
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Pustíme se do výroby sirupu a to tak, že smícháme sůl, cukr a kokosové mléko - ujistěte se, že tuto věc budete mít hovou dřív než se napaří rýže. Po Napaření rýže je totiž dobré přejít k míchání Sirupu a rýže co nejdříve je to možné. Obě ingredience mají být při míchání teplé.
- 2Jakmile je rýže hotová opatrně v misce smícháme rýži a sirup a necháme odpočívat po dobu 20 minut.
- 3Slaná kokosová omáčka - sůl a kokosové mléko přivedeme k varu. V malé misce smíchám rýžovou mouku s vodou a přilijeme do kokosového mléka. Necháme krátce povařit. Tato omáčka slouží na polévání rýže při servírování.
- 4Rýži naservírujeme na talíř společně s půlkou nakrájeného manga a přelijeme slanou kokosovou omáčkou.
- 5Rýži dobře propláchneme (cca 5x) a namočíme ji do vody přes noc (minimálně 4 hodiny). Slijeme vodu přes sítko a z rýže vyklepeme přebytečnou vodu. S namočenou rýži se snažte manipulovat jemně, jelikož je velmi křehká. Následně vložte rýži do propustné látky a zabalte ji. V napařováku pod pokličkou necháme napařovat cca 30 minut.
Green Leaves
Erika a Honza z Green Leaves dělají profesionální veganský catering. Vytváří jídlo pro každou příležitost i pro ty nejnáročnější jazýčky.