Košík

4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • Cizrna z 1 plechovky (400 g)
  • 300 ml kokosového mléka
  • 400 ml zeleninového vývaru (nebo vody s bujónem)
  • 1 větší žlutá cibule (nakrájená na kostičky)
  • 4 stroužky česneku (nakrájené na tenké plátky)
  • 70 g čerstvého baby špenátu
  • Šťáva z 1 střední limetky
  • 1 lžíce kokosového oleje v tuhém stavu
  • 3 lžičky kari koření
  • Sůl
  • Pepř

PŘÍLOHA

  • Jasmínová rýže

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Ve větším hrnci rozehřejte na mírném plameni kokosový olej. Vložte cibuli a restujte, dokud nezesklovatí (8–9 minut). Poté přidejte česnek a kari koření a restujte další 2–3 minuty (stále na mírném plameni). Následně vše zalijte vývarem a vařte na středním až silném plameni, dokud se vývar nezredukuje na ½ (cca 15 minut).
  • 2Poté sceďte cizrnu a vsypte ji do hrnce, přilijte kokosové mléko, dochuťte solí a pepřem a vařte dalších 9–10 minut na středním plameni, dokud směs nezhoustne.
  • 3Po uvaření hrnec stáhněte z plamene a do kari přidejte špenát a limetkovou šťávu.
Tip
Pro extra porci bílkovin kari podávejte s kuřecím masem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

PŘÍLOHA