Košík

6 PORCÍDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 5 rohlíků
  • 400 g uzené kýty
  • 6 vajec velikosti M
  • 125 g čerstvého špenátu
  • 1 hrst rukoly
  • 50 g rozpuštěného másla + na vymazání formy
  • 200 ml polotučného mléka
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky bílého mletého pepře
  • 2 lžíce sekané pažitky
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu předehřejeme na 150 stupňů. Rohlíky nakrájíme na menší kostky. Přendáme je na plech vyložený pečícím papírem a sušíme v předehřáté troubě 20 minut. V průběhu promícháme. Až budou rohlíky usušené, dáme je stranou a zvýšíme teplotu trouby na 180 stupňů.
  • 2Maso nakrájíme na malé kostky. Špenát spaříme horkou vodou a ihned ochladíme pod studenou, abychom zastavili proces vaření. Vymačkáme z něj přebytečnou vodu a nakrájíme. Rukolu také nasekáme na menší kousky.
  • 3Žloutky oddělíme od bílků. Bílky ušleháme na tuhý sníh. Žloutky smícháme s mlékem. Osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a rozmačkaným česnekem. Směs v míse smícháme s rohlíkem. Přidáme nakrájené maso, špenát, rukolu a pažitku. Zalijeme rozpuštěným máslem a vše společně promícháme. Nakonec opatrně vmícháme sníh.
  • 4Formu vymažeme máslem, naplníme nádivkou a dáme péct na 45-50 minut dozlatova. Podáváme s kyselými okurkami.
Tip
Vyzkoušejte nádivku také s medvědím česnekem. V receptu pouze vyměňte rukolu za medvědí česnek a poté již nepřidávejte kuchyňský česnek.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY