1 KUSDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA KORPUS
- 240 g hladké mouky
- 100 g mletých oříšků (nebo vlašské)
- 8 g soli
- 7 g prášku do pečiva
- 8 g jedlé sody
- 2 lžičky mleté skořice
- Špetka mletého zázvoru
- Špetka kardamomu
- Špetka muškátového oříšku
- Špetka mletého hřebíčku
- 160 g třtinového cukru
- 160 g cukru krupice
- 320 g slunečnicového oleje
- 400 g nastrouhané mrkve (můžete použít směs fialové, oranžové a žluté – fialovou strouhejte zvlášť, abyste zachovali ostatní barvy)
- 4 vejce
- Šťáva a kůra z ½ citronu
SUROVINY NA KRÉM
- 1 tučný vaničkový tvaroh (250 g)
- 150 g šlehačky 40%
- 1 vanilkový cukr
- 40 g moučkového cukru
- 50 g másla pokojové teploty
SUROVINY NA KANDOVANOU MRKEV (ŽLUTÁ A ORANŽOVÁ)
- 230 g vody
- 210 g cukru krupice
- 2 mrkve
- 2 žluté mrkve
SUROVINY NA KANDOVANOU MRKEV (FIALOVÁ)
- 115 g vody
- 105 g cukru krupice
- 2 fialové mrkve
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA KORPUS
- 1Smíchejte zvlášť suché suroviny, do nich vmíchejte vejce, olej a nakonec stěrkou postupně zamíchejte mrkev oranžovou, žlutou a až jako poslední fialovou (velmi barví těsto do šeda).
- 2Formu na biskupský chlebíček vymažte dobře máslem a vysypte polohrubou moukou nebo mletými ořechy. Troubu předehřejte na 160° C horkovzduch.
- 3Těsto nalijte do formy a pečte cca 50 minut (vyzkoušejte špejlí, nesmí na ní zůstat mazlavé těsto).
POSTUP NA KRÉM
- 1Prošlehejte máslo s cukry. Zašlehejte tvaroh a stěrkou vmíchejte dotuha ušlehanou smetanu.
POSTUP NA KANDOVANÉ MRKVE
- 1Všechny mrkve oloupejte a pomocí škrabky si nastrouhejte pravidelné plátky. Doporučuji mrkev podélně rozpůlit, položit na stůl a škrabkou při krouhání silou tlačit směrem ke stolu. Na fialovou mrkev se hodí rukavice.
- 2Mrkev oranžovou a žlutou dejte do hrnce s cukrem a vodou a povařte 15 minut. Plátky opatrně vyjměte na síto a nechte okapat sirup.
- 3Totéž udělejte v jiném hrnci s fialovou mrkví.
- 4Troubu vyhřejte na 110° C horní a dolní ohřev.
- 5Plátky mrkví rozložte tak, aby se nedotýkaly, na plech s pečicím papírem a pečte každý plech zvlášť 20 minut.
- 6Poté ihned každý plátek naviňte na připravenou vařečku nebo jídelní hůlku do spirály a hned sesuňte. Pozor na spálení rukou. Připravte si sprej s vodou a plátky občas zvlhčete, lépe se s nimi bude při spirálování pracovat (nebudou praskat).
- 7Nakonec spirálky posypte krupicovým nebo krystalovým cukrem (není nutné).
POSTUP NA SESTAVENÍ CHLEBÍČKU
- 1Krém naneste na povrch chlebíčku.
- 2Nakonec dozdobte kandovanými mrkvemi.
Tip
Dekorovat můžete ještě uvařeným karamelem, ale také sirupem z kandovaných mrkví doplněným
citronovou šťávou.
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!