• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA KORPUS

  • 240 g hladké mouky
  • 100 g mletých oříšků (nebo vlašské)
  • 8 g soli
  • 7 g prášku do pečiva
  • 8 g jedlé sody
  • 2 lžičky mleté skořice
  • Špetka mletého zázvoru
  • Špetka kardamomu
  • Špetka muškátového oříšku
  • Špetka mletého hřebíčku
  • 160 g třtinového cukru
  • 160 g cukru krupice
  • 320 g slunečnicového oleje
  • 400 g nastrouhané mrkve (můžete použít směs fialové, oranžové a žluté – fialovou strouhejte zvlášť, abyste zachovali ostatní barvy)
  • 4 vejce
  • Šťáva a kůra z ½ citronu

SUROVINY NA KRÉM

  • 1 tučný vaničkový tvaroh (250 g)
  • 150 g šlehačky 40%
  • 1 vanilkový cukr
  • 40 g moučkového cukru
  • 50 g másla pokojové teploty

SUROVINY NA KANDOVANOU MRKEV (ŽLUTÁ A ORANŽOVÁ)

  • 230 g vody
  • 210 g cukru krupice
  • 2 mrkve
  • 2 žluté mrkve

SUROVINY NA KANDOVANOU MRKEV (FIALOVÁ)

  • 115 g vody
  • 105 g cukru krupice
  • 2 fialové mrkve

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA KORPUS

  • 1Smíchejte zvlášť suché suroviny, do nich vmíchejte vejce, olej a nakonec stěrkou postupně zamíchejte mrkev oranžovou, žlutou a až jako poslední fialovou (velmi barví těsto do šeda).
  • 2Formu na biskupský chlebíček vymažte dobře máslem a vysypte polohrubou moukou nebo mletými ořechy. Troubu předehřejte na 160° C horkovzduch.
  • 3Těsto nalijte do formy a pečte cca 50 minut (vyzkoušejte špejlí, nesmí na ní zůstat mazlavé těsto).

POSTUP NA KRÉM

  • 1Prošlehejte máslo s cukry. Zašlehejte tvaroh a stěrkou vmíchejte dotuha ušlehanou smetanu.

POSTUP NA KANDOVANÉ MRKVE

  • 1Všechny mrkve oloupejte a pomocí škrabky si nastrouhejte pravidelné plátky. Doporučuji mrkev podélně rozpůlit, položit na stůl a škrabkou při krouhání silou tlačit směrem ke stolu. Na fialovou mrkev se hodí rukavice.
  • 2Mrkev oranžovou a žlutou dejte do hrnce s cukrem a vodou a povařte 15 minut. Plátky opatrně vyjměte na síto a nechte okapat sirup.
  • 3Totéž udělejte v jiném hrnci s fialovou mrkví.
  • 4Troubu vyhřejte na 110° C horní a dolní ohřev.
  • 5Plátky mrkví rozložte tak, aby se nedotýkaly, na plech s pečicím papírem a pečte každý plech zvlášť 20 minut.
  • 6Poté ihned každý plátek naviňte na připravenou vařečku nebo jídelní hůlku do spirály a hned sesuňte. Pozor na spálení rukou. Připravte si sprej s vodou a plátky občas zvlhčete, lépe se s nimi bude při spirálování pracovat (nebudou praskat).
  • 7Nakonec spirálky posypte krupicovým nebo krystalovým cukrem (není nutné).

POSTUP NA SESTAVENÍ CHLEBÍČKU

  • 1Krém naneste na povrch chlebíčku.
  • 2Nakonec dozdobte kandovanými mrkvemi.
Tip
Dekorovat můžete ještě uvařeným karamelem, ale také sirupem z kandovaných mrkví doplněným citronovou šťávou.
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!

SUROVINY NA KORPUS

SUROVINY NA KRÉM

SUROVINY NA KANDOVANOU MRKEV (ŽLUTÁ A ORANŽOVÁ)

SUROVINY NA KANDOVANOU MRKEV (FIALOVÁ)