Košík

4 PORCERychlovka

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 250 g zelených fazolek
  • 3 lžíce bílé miso pasty
  • 3 lžíce mirin
  • 1/2 lžičky anglické nebo japonské hořčice
  • Troška strouhané citronové kůry

MŮŽE SE HODIT

  • Led na zchlazení fazolek

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Fazolky vložte do mírně osolené vroucí vody a povařte bez pokličky - jen tak dlouho, aby zůstaly stále pevné, křupavé a zelené. Japonci říkají, že správně uvařené fazolky by měly držet tvar a neohýbat se. Po povaření je ihned zchlaďte ve studené vodě nebo misce ledu, zachovají si díky tomu svou svěží zelenou barvu. Nechte je okapat a nakrájejte asi na 4cm kousky.
  • 2V misce smíchejte miso, mirin a hořčici a přidejte citronovou kůru. Přidejte fazolky a pořádně promíchejte tak, aby byly plně obaleny.
Darja Kawasumi
Darja si zamilovala Japonsko už ve dvaceti během svých studií na ICU, Tokyo. Plody japonské kuchyně a umění pohostinnosti omotenashi ukazuje Čechům už 26 let ve své restauraci Miyabi, v překladu "styl a elegance".

SUROVINY

MŮŽE SE HODIT