4 PORCERychlovka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 250 g zelených fazolek
- 3 lžíce bílé miso pasty
- 3 lžíce mirin
- 1/2 lžičky anglické nebo japonské hořčice
- Troška strouhané citronové kůry
MŮŽE SE HODIT
- Led na zchlazení fazolek
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Fazolky vložte do mírně osolené vroucí vody a povařte bez pokličky - jen tak dlouho, aby zůstaly stále pevné, křupavé a zelené. Japonci říkají, že správně uvařené fazolky by měly držet tvar a neohýbat se. Po povaření je ihned zchlaďte ve studené vodě nebo misce ledu, zachovají si díky tomu svou svěží zelenou barvu. Nechte je okapat a nakrájejte asi na 4cm kousky.
- 2V misce smíchejte miso, mirin a hořčici a přidejte citronovou kůru. Přidejte fazolky a pořádně promíchejte tak, aby byly plně obaleny.
Darja Kawasumi
Darja si zamilovala Japonsko už ve dvaceti během svých studií na ICU, Tokyo. Plody japonské
kuchyně a umění pohostinnosti omotenashi ukazuje Čechům už 26 let ve své restauraci Miyabi,
v překladu "styl a elegance".