4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 800 g uvařené jasmínové rýže
- 3 vejce
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 šalotky
- 1 stroužek česneku
- 2 mrkve
- 1 ks pak choi
- Jarní cibulka
- Hrstka koriandru
- Bílý sezam na zdobení
- 2 lžíce sezamového oleje
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Rýži uvařte podle návodu. Na smaženou rýži se hodí rýže z předešlého dne. Šalotku a česnek nakrájejte nadrobno. Mrkve a pak choi očistěte a nakrájejte na úzké dlouhé (julienne) nudličky. Jarní cibulku nasekejte na menší kousky.
- 2Rozpalte pánev, přidejte olej, šalotku a česnek a restujte dosklovata. Přidejte vejce, chvíli opékejte a rozmíchejte, přidejte uvařenou rýži, rybí omáčku, sójovou omáčku a opékejte 5 minut, dokud rýže nezhnědne.
- 3Mrkev, pak choi a jarní cibulku přidejte na konec a restujte další 2 minuty. Dochuťte solí a pepřem. Smaženou rýži dozdobte sezamem a koriandrem.
Marcela Vuong
Vietnamské speciality z kuchyně Marcely Vuong vás přenesou až do samotného srdce Asie. Marcela provozuje oblíbenou školu vaření a naučí vás, jak na ty nejlepší vietnamské recepty.