4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SALÁT
- 250 g dužniny vodního melounu
- 250 g dužniny melounu Galie nebo cukrový meloun nebo meloun Cantaloupe
- 100 g piniových semínek
- 80 g oloupané červené cibule
- 200 g černých oliv bez pecek
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 svazek bazalky
- špetka pepře
- špetka soli
DRESINK
- 20 ml javorového sirupu
- 20 ml bílého vinného octa
- 60 ml olivového oleje
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu rozehřejeme na 160 °C. Piniová semínka vysypeme na plech a vložíme do trouby na 10 minut. Poté je přendáme do misky a necháme vychladnout.
- 2Melouny zbavené semínek nakrájíme na kostky o hraně 2 cm. Cibuli podélně rozkrojíme a nakrájíme na velmi jemné plátky. Olivy nakrájíme na poloviny.
- 3V míse smícháme melouny, piniová semínka, olivy, cibuli, přidej sůl, pepř a olivový olej a promícháme.
- 4Suroviny na dresink promícháme metličkou a dresink vlijeme do mísy k salátu. Promícháme a dáme vychladit. Před podáváním nasekáme nahrubo lístky bazalky a vmícháme je do salátu.
Tip
Místo melounu Galie můžete použít cukrový meloun nebo meloun Cantaloupe.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef