Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
1 KUSDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 180 ml polotučného mléka (vlažného)
  • 50 g třtinového cukru
  • 320 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 20 g čerstvého droždí
  • 2 žloutky
  • 40 g rozinek (alespoň 6 hodin předem namočených ve vlažné vodě)
  • 80 g másla (rozpuštěného)
  • 1 vejce velikosti M
  • 25 g mandlových plátků
  • Sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení
  • Xylitol

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Plech vystelte pečicím papírem.
  • 2Do malé misky nalijte 40 ml vlažného mléka, přidejte 10 g třtinového cukru, 10 g špaldové mouky a 20 g droždí a vše promíchejte. Misku přikryjte utěrkou, dejte na teplé místo a nechte vzejít kvásek (potrvá to 20–25 minut).
  • 3Mezitím do větší mísy nebo nádoby od kuchyňského robota vložte žloutky, zbytek třtinového cukru a špetku soli a důkladně vše rozšlehejte do hladkého krému.
  • 4Poté ke krému přidejte hotový kvásek, zbylou špaldovou mouku, předem namočené rozinky a rozpuštěné máslo a za pozvolného přilévání zbylého mléka vytvořte vláčné těsto. Pokud je těsto moc tuhé, přilijte trochu více mléka.
  • 5Hotové těsto přikryjte utěrkou a nechte kynout 60–90 minut na teplém místě. Zhruba 30 minut před dokynutím těsta předehřejte troubu na 180–185 °C.
  • 6Nakynuté těsto přemístěte na pracovní plochu, vytvarujte z něj bochánek a přesuňte ho na plech vyložený pečicím papírem. V menší misce rozšlehejte vejce. Bochánek posypte mandlovými plátky a pomocí mašlovačky potřete rozšlehaným vejcem.
  • 7Plech s připraveným mazancem vložte do předehřáté trouby a pečte 40–45 minut při 180–185 °C.
  • 8Hotový mazanec nechte alespoň 1 hodinu vychladnout na mřížce a poté podávejte.
Tip
Mazanec před podáváním posypte xylitolem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Barbora Lundgren.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE