• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

26 KUSŮDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g brambor (ideálně varný typ C)
  • 60 g kukuřičné strouhanky
  • 20 g loupaného sezamu (můžete použít i neloupaný)
  • 60 g strouhaného cheddaru (nebo parmazánu)
  • Sůl

SUROVINY NA DIP

  • Zakysaná smetana
  • Limetková šťáva
  • Špetka soli

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu předehřejte na 170 °C. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a uvařte je doměkka v osolené vroucí vodě (trvá to zhruba 15 minut). Poté brambory sceďte, přemístěte do mixéru a rozmixujte dohladka. Rozmixované brambory dejte do mísy, přidejte k nim strouhaný cheddar a kukuřičnou strouhanku (strouhanky můžete přidat i více v závislosti na typu použitých brambor. Cílem je, aby těsto bylo kompaktní a nedrolilo se, ale zároveň nebylo příliš tekuté – jednoduše tak akorát, aby z něj šly tvarovat kuličky) a rukama vypracujte kompaktní těsto.
  • 2Z těsta tvarujte kuličky o průměru zhruba 2–2,5 cm. Každou kuličku obalte v sezamu a kuličky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Plech dejte do předehřáté trouby a krokety pečte při 160–170 °C 12–15 minut dozlatova.
Tip
Krokety podávejte jako klasickou přílohu nebo samostatně s dipem ze zakysané smetany, limetkové šťávy a špetky soli.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Barbora Lundgren.

SUROVINY

SUROVINY NA DIP