4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 150 g tepelně upraveného kuřecího masa
- 100 g majonézy
- 100 g bílého jogurtu
- 150 g vařeného celeru
- 50 g řapíkatého celeru
- 50 g lískových ořechů
- 60 g oloupaného kyselého jablka
- 40 g oloupané mrkve
- 50 g olivového oleje
- šťáva z 1 citronu
- špetka cukru krupice
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu rozehřejeme na 150 °C. Lískové ořechy dáme do malého pekáčku nebo na plech a vložíme na 12 minut do rozehřáté trouby. Nasypeme je na utěrku a třením z nich odstraníme slupku. Necháme vychladnout a nakrájíme je nahrubo.
- 2Kuřecí maso nakrájíme také nahrubo. Vařený celer nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm. Řapíkatý celer oloupeme a nakrájíme najemno. Jablko nakrájíme na stejně velké kostky jako celer. Mrkev nastrouháme nahrubo.
- 3Vařený a řapíkatý celer, jablko a mrkev promícháme, osolíme, opepříme a přidáme cukr a olej. Promícháme a přidáme kuřecí maso a lískové ořechy. Znovu promícháme, přidáme citronovou šťávu, majonézu a jogurt a vše důkladně promícháme. Pokud je potřeba, dochutíme solí.
Tip
V této pomazánce nejlépe zužitkujete zbylé maso z pečeného kuřete.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef