14 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g polotučného tvarohu
- 80 g rozpuštěného másla (+ 20 g na vymazání formy)
- 200 g celozrnné špaldové mouky hladké (+ 15 g na vysypání formy)
- 3 žloutky
- 80 g medu
- Kůra z 1 středního citronu
- 50 ml polotučného mléka
- 1 balení kypřicího prášku do pečiva (12 g)
- 50 g rozinek
- 3 bílky
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 170–175 °C. Připravte si formu na bábovku (Ø 24 cm), vymažte ji 20 g másla a vysypte 15 g špaldové mouky
- 2Do větší mísy vložte žloutky, med, máslo, citronovou kůru, mléko a tvaroh a vše důkladně vyšlehejte pomocí metličky. Poté do směsi přidejte mouku, prášek do pečiva a rozinky a ještě jednou důkladně promíchejte.
- 3Následně do vyšší nádoby vložte bílky a špetku soli a pomocí tyčového mixéru se šlehacím nástavcem vyšlehejte tuhý sníh (potrvá to 2–3 minuty). Hotový sníh nadvakrát přidejte do mísy k připravené směsi. Vmíchávejte jej opatrně, ale důkladně.
- 4Celý obsah nádoby následně nalijte do připravené formy na bábovku, tu vložte do vyhřáté trouby a pečte 55–60 minut na 170–175 °C. Po upečení bábovku z formy vyklopte (nejlépe na pečicí mřížku) a nechte alespoň 40 minut vychladnout.
- 5Po vychladnutí bábovku nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.