Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g listového těsta
  • 180 g sýru Gouda bloček
  • 150 g šunky
  • 10 oliv
  • Kousek mrkve
  • Řasa Nori na klobouk

SUROVINY NA OMÁČKU

  • 250 ml passaty
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1 vrchovatá lžička sušeného oregana
  • Sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravíme omáčku. Do menšího rendlíku nalijeme passatu, prolisujeme stroužek česneku, přisypeme oregano a dle chuti sůl. Vše promícháme a dáme vařit. Omáčku za občasného míchání vaříme 15 – 20 minut do zhoustnutí. Poté ji necháme vychladnout.
  • 2Listové těsto vyválíme na delší šál zhruba 2 mm silně. Pak jej položíme tak, aby bylo delší stranou k nám. Následně jej potřeme omáčkou po celé ploše, jen horní kraj necháme zhruba 2 cm nepotřený. Tam, kde máme těsto natřené naskládáme šunku a od spodu nahoru těsto srolujeme.
  • 3Plech vyložíme pečicím papírem a troubu dáme předehřívat na 180 °C.
  • 4Vzniklý váleček nakrájíme na 1 cm silné pizzetky. Ty po třech narovnáme na plech, aby tvořily sněhuláky. Každého sněhuláka napíchneme na špejli, aby se po upečení dětem dobře držel.
  • 5Sýr nastrouháme najemno a nasypeme jej na tělo sněhuláka (Snažíme se o to aby byl sýr pouze na kolečkách).
  • 6Olivy nakrájíme na malé kostičky. Mrkev na trojúhelníčky. Z oliv připravíme sněhulákovy knoflíky, oči, pusu a z mrkve nos.
  • 7Sněhuláky vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme je v ní 10 – 15 minut.
  • 8Hotovým sněhulákům připravíme z řasy Nory klobouk a můžeme podávat.
Tip
Ze zbylého listového těsta můžete vykrájet zábavné tvary (například hvězdičky), potřít je rozšlehaným vajíčkem a posypat je sezamovými semínky a pak je ve vyhřáté troubě upéct na 180 °C dozlatova.
Neplecha na plechu
Markéta a František jsou vášniví cestovatelé, jejichž zahraniční recepty můžete nalézt na blogu Neplecha na plechu. Po narození syna se Markéta začala více věnovat i dětské stravě, kterou odráží ve své nové knize Snídaně a svačinky (nejen) pro děti.

SUROVINY

SUROVINY NA OMÁČKU

JEŠTĚ POTŘEBUJETE