4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
BANH XEO
- 400 ml kokosového mléka
- 300 g bůčku
- 300 g krevet
- 200 g rýžové mouky
- 2 lžička kurkumy
- 2 lžičky tapiokového škrobu
- 2 lžičky cukru
- mungo klíčky
- 1 ks jarní cibulky
- 2 lžičky soli
OMÁČKA
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce limetové šťávy
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 stroužky česneku
- 1/2 chilli papričky
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA OMÁČKU
- 1Nejprve si připravte rybí omáčku. Papričku nakrájejte na malé kousky, stejně tak česnek (případně prolistujte) a smíchejte spolu se 4 lžícemi vody se zbylými surovinami.
POSTUP
- 1Ve velké míse smíchejte rýžovou mouku, tapiokový škrob, cukr, sůl a kurkumu. Za stálého míchání přidejte kokosové mléko. Poté přidejte 200 ml vody. Do těsta nakrájejte jarní cibulku. Nechtě těsto chvíli odpočinout.
- 2Na rozpáleném oleji orestujte krevety a bůček, přidejte špetku soli, opepřete a dochuťte připravenou rybí omáčkou.
- 3Připravte si pánev, rozpalte olej a nalijte těsto na pánev.
- 4Krouživým pohybem těsto rozmístěte rovnoměrně po pánvi.
- 5Na placku položte krevety a bůček, posypte hrstí klíčků. Když je prostředek placky propečený a okraje začnou hnědnout, tak opatrně placku přehněte. Nechte ji ještě chvilku dojet.
- 6Rýžovou placku namáčíte v připravené zálivce.
Marcela Vuong
Vietnamské speciality z kuchyně Marcely Vuong vás přenesou až do samotného srdce Asie. Marcela provozuje oblíbenou školu vaření a naučí vás, jak na ty nejlepší vietnamské recepty.