Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

BANH XEO

  • 400 ml kokosového mléka
  • 300 g bůčku
  • 300 g krevet
  • 200 g rýžové mouky
  • 2 lžička kurkumy
  • 2 lžičky tapiokového škrobu
  • 2 lžičky cukru
  • mungo klíčky
  • 1 ks jarní cibulky
  • 2 lžičky soli

OMÁČKA

  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce limetové šťávy
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 chilli papričky

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA OMÁČKU

  • 1Nejprve si připravte rybí omáčku. Papričku nakrájejte na malé kousky, stejně tak česnek (případně prolistujte) a smíchejte spolu se 4 lžícemi vody se zbylými surovinami.

POSTUP

  • 1Ve velké míse smíchejte rýžovou mouku, tapiokový škrob, cukr, sůl a kurkumu. Za stálého míchání přidejte kokosové mléko. Poté přidejte 200 ml vody. Do těsta nakrájejte jarní cibulku. Nechtě těsto chvíli odpočinout.
  • 2Na rozpáleném oleji orestujte krevety a bůček, přidejte špetku soli, opepřete a dochuťte připravenou rybí omáčkou.
  • 3Připravte si pánev, rozpalte olej a nalijte těsto na pánev.
  • 4Krouživým pohybem těsto rozmístěte rovnoměrně po pánvi.
  • 5Na placku položte krevety a bůček, posypte hrstí klíčků. Když je prostředek placky propečený a okraje začnou hnědnout, tak opatrně placku přehněte. Nechte ji ještě chvilku dojet.
  • 6Rýžovou placku namáčíte v připravené zálivce.
Marcela Vuong
Vietnamské speciality z kuchyně Marcely Vuong vás přenesou až do samotného srdce Asie. Marcela provozuje oblíbenou školu vaření a naučí vás, jak na ty nejlepší vietnamské recepty.

BANH XEO

OMÁČKA