4 PORCEMajstrštyk
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
VÝVAR
- 1,5 kg hovězích kostí (hovězí přední s kostí, oháňka, žebra..) + 0,5 kg morkových kostí
- 0,5 kg dobrého hovězího masa na servírování (například kýta nebo svíčková)
- 2 – 3 ks skořice
- 5 ks badyánu
- 3 ks kardamonu
- 8 plátků zázvoru
- 1 opečená cibule
- 3 - 5 opečené šalotky
- 5 - 6 lžic soli (dle chuti)
- 8 - 10 lžic rybí omáčky (dle chuti)
- 2 lžíce cukru
PHO
- Pho nudle
- Čerstvý koriandr
- Jarní cibulka
- Červená cibule
- Mungo klíčky
- Limeta
- Chilli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Směsi na polévku dejte do velkého hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu. Poté vodu vylijte a kosti omyjte (aby byl vývar čirý). Postup zopakujte, přidejte 4 lžíce soli a nechte vývar vyvařit. Pokud se objeví pěna, tak ji sesbírejte. Ve vývaru uvařte i hovězí kýtu.
- 2Po hodině vaření do vývaru přidejte opečené plátky zázvoru, opečenou cibuli, šalotku, badyán a skořici, kardamom (pokud tyto ingredience opečete, uvolní mnohem více aroma) a rybí omáčku. Vývar takto nechte dvě až tři hodiny táhnout, přidejte sůl, cukr a rybí omáčku.
- 3Uvařenou hovězí kýtu nechte vychladnout a nakrájejte ji proti vláknu na co nejtenčí plátky.
- 4Nudle pho namočte cca na půl hodiny ve vlažné vodě, aby změkly. Před zalitím vývaru nudle namočte do vroucí vody na cca 2 minuty (podle návodu) a opláchněte je pak studenou vodou, aby se nelepily.
- 5Nudle naservírujte do misky, přidejte nakrájené hovězí maso, jarní cibulku, mungo výhonky. Zalijte vroucím vývarem a ihned podávejte. Pho posypte koriandrem, chilli a pokapejte limetou.
Marcela Vuong
Vietnamské speciality z kuchyně Marcely Vuong vás přenesou až do samotného srdce Asie. Marcela provozuje oblíbenou školu vaření a i vás naučí, jak na ty nejlepší vietnamské recepty.