Košík

4 PORCEMajstrštyk

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

VÝVAR

  • 1,5 kg hovězích kostí (hovězí přední s kostí, oháňka, žebra..) + 0,5 kg morkových kostí
  • 0,5 kg dobrého hovězího masa na servírování (například kýta nebo svíčková)
  • 2 – 3 ks skořice
  • 5 ks badyánu
  • 3 ks kardamonu
  • 8 plátků zázvoru
  • 1 opečená cibule
  • 3 - 5 opečené šalotky
  • 5 - 6 lžic soli (dle chuti)
  • 8 - 10 lžic rybí omáčky (dle chuti)
  • 2 lžíce cukru

PHO

  • Pho nudle
  • Čerstvý koriandr
  • Jarní cibulka
  • Červená cibule
  • Mungo klíčky
  • Limeta
  • Chilli

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Směsi na polévku dejte do velkého hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu. Poté vodu vylijte a kosti omyjte (aby byl vývar čirý). Postup zopakujte, přidejte 4 lžíce soli a nechte vývar vyvařit. Pokud se objeví pěna, tak ji sesbírejte. Ve vývaru uvařte i hovězí kýtu.
  • 2Po hodině vaření do vývaru přidejte opečené plátky zázvoru, opečenou cibuli, šalotku, badyán a skořici, kardamom (pokud tyto ingredience opečete, uvolní mnohem více aroma) a rybí omáčku. Vývar takto nechte dvě až tři hodiny táhnout, přidejte sůl, cukr a rybí omáčku.
  • 3Uvařenou hovězí kýtu nechte vychladnout a nakrájejte ji proti vláknu na co nejtenčí plátky.
  • 4Nudle pho namočte cca na půl hodiny ve vlažné vodě, aby změkly. Před zalitím vývaru nudle namočte do vroucí vody na cca 2 minuty (podle návodu) a opláchněte je pak studenou vodou, aby se nelepily.
  • 5Nudle naservírujte do misky, přidejte nakrájené hovězí maso, jarní cibulku, mungo výhonky. Zalijte vroucím vývarem a ihned podávejte. Pho posypte koriandrem, chilli a pokapejte limetou.
Marcela Vuong
Vietnamské speciality z kuchyně Marcely Vuong vás přenesou až do samotného srdce Asie. Marcela provozuje oblíbenou školu vaření a i vás naučí, jak na ty nejlepší vietnamské recepty.

VÝVAR

PHO