Košík

10 SKLENIC PO 750 MLDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

NÁLEV

  • 150 g cukru krupice
  • 500 ml octa
  • 25 tablet sacharinu
  • 1 lžička soli

SUROVINY

  • 3 kg malých okurek nakládaček
  • 5 oloupaných středních mrkví
  • 1 oloupaný křen
  • 2 oloupané cibule
  • 10–15 ks koprového okvětí
  • 10–15 bobkových listů
  • 20 kuliček nového koření
  • 5 lžiček hořčičného semínka
  • 5 lžiček celého černého pepře
  • 30 ks hřebíčku

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Zavařovací sklenice

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA NÁLEV

  • 12 litry vody zahřejeme na 70–80 °C a nasypeme do ní sůl, cukr, sacharin a přilijeme ocet. Přivedeme k varu a vaříme 2 minuty. Poté odstavíme z ohně.

POSTUP

  • 1Okurky pečlivě omyjeme a dle potřeby očistíme kartáčkem. Mrkev a křen nakrájíme na kolečka. Větší kolečka ještě přepůlíme. Cibuli přepůlíme a nakrájíme na půlkolečka.
  • 2Na dno sklenic vložíme vždy 5 koleček mrkve, 1–2 kolečka křenu, trochu cibule, dle velikosti 1–2 okvětí kopru, ½ lžičky hořčičného semínka, 2 kuličky nového koření, ½ lžičky celého pepře, dle velikosti 1–2 bobkové listy a 3 ks hřebíčku. Poté do sklenic pečlivě naskládáme okurky.
  • 3Okurky zalijeme teplým nálevem. Sklenice zavíčkujeme, vložíme do zavařovacího hrnce a zalijeme vodou. Zahřejeme na 80 °C a při této teplotě udržujeme 7 minut. Poté sklenice vyjmeme a ihned obrátíme na víčko. Po vychladnutí sklenice otočíme a uskladníme.
Tip
Do láku můžete přidat celou skořici nebo celý zelený pepř. Menší okurky jsou chutnější. Okurky v neotevřené sklenici vydrží 2 roky. Pro větší přehled sklenice označte datem výroby.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

NÁLEV

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE