2 PORCERychlovka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 200 g salátové okurky
- 200 g rajčat
- 100 g sýra feta
- 40 g oliv
- 15 g oloupané červené cibule
- 50 ml extra panenského olivového oleje
- 1 červená paprika
- šťáva z ½ citronu
- 3 snítky oregana
- čerstvě mletý pepř
- 1 zarovnaná lžička soli
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Papriku rozřízneme, vyndáme jádřinec a dužninu nakrájíme na kousky o hraně 2 cm.
- 2Okurku podélně rozřízneme a obě poloviny znovu podélně rozřízneme. Nakrájíme na kousky dlouhé 2 cm.
- 3Z rajčat vykrojíme tuhý střed, který vyhodíme a rajčata nakrájíme na kousky o hraně 2 cm.
- 4Cibuli nakrájíme na tenké měsíčky. Lístky oregana sdrhneme z větvičky a nakrájíme je na jemno. Sýr nakrájíme na kostky o hraně 1 cm.
- 5Do mísy vlijeme citronovou šťávu, přidáme sůl, špetku pepře a metličkou zašleháme olivový olej. Do mísy přidáme nakrájenou zeleninu, olivy, sýr a oregano. Dobře promícháme a ihned podáváme.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef