2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 tvrdší avokádo
- 1 lžička čerstvé máty
- 50 g ředkviček
- 30 g řapíkatého celeru
- 20 g jarní cibulky
- 2 plátky celozrnného chleba
- 2 vejce
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA DOZDOBENÍ
- Řeřicha
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Avokádo zbavte slupky a pecky a nakrájejte ho na kostičky. Ředkvičky nakrájejte na plátky a řapíkatý celer na kostičky. Mátu nasekejte nahrubo a cibuli najemno. Následně všechny připravené suroviny smíchejte v misce. Směs dochuťte solí a pepřem. Misku i se směsí dejte zatím do lednice.
- 2Nakonec si připravte sázená vejce – stačí rozklepnout obě vajíčka na rozehřátou pánev a přiklopit pokličkou (nejlépe průhlednou) na zhruba 5 minut. Vejce pečte, dokud nebude bílek zcela propečený. Žloutek propečte podle chuti – po 5 minutách pod pokličkou bude tekutý a zhruba po dalších 3 minutách by měl být zcela propečený a vhodný tak i pro děti.
- 3Připravte si 2 plátky celozrnného chleba, které opečte na pánvi anebo dejte na chvíli do toustovače.
Tip
Avokádový toast jsme před servírováním posypali hrstí čerstvé
řeřichy.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Barbora Lundgren.