4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 menší máslová dýně (zhruba 800 g)
- 150 g mrkve
- 600 ml zeleninového vývaru
- 300 ml vody
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 15 g čerstvého zázvoru
- 150 ml kokosového mléka z plechovky
- 1 lžíce čerstvého koriandru (nasekaného najemno)
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA DOZDOBENÍ
- Kešu ořechy
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Dýni očistěte, oloupejte, nakrájejte na kostky a ty rozdělte na 2 části (zhruba 500 g a 200 g). Česnek nakrájejte na plátky a zázvor nastrouhejte na jemném struhadle. V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte všechnu mrkev a větší část nakrájené dýně (500 g) a opékejte 7 minut na středním plameni. Následně přidejte česnek se zázvorem a opékejte další 3 minuty. Zalijte vývarem a kokosovým mlékem, přiklopte pokličkou a vařte 15–20 minut do změknutí dýně.
- 2Stranou si na 1 lžíci olivového oleje opečte zbylých 200 g dýně. Dýni opékejte na středním ohřevu 3 minuty, pak ji zalijte 300 ml vody, přiklopte pokličkou a vařte 10 minut do změknutí.
- 3Dýni uvařenou s kokosovým mlékem rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém. Dochuťte solí a pepřem, přimíchejte kostky uvařené dýně, kterou jste vařili stranou, posypejte nasekaným koriandrem a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Barbora Lundgren.