Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 menší máslová dýně (zhruba 800 g)
  • 150 g mrkve
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 300 ml vody
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 15 g čerstvého zázvoru
  • 150 ml kokosového mléka z plechovky
  • 1 lžíce čerstvého koriandru (nasekaného najemno)
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY NA DOZDOBENÍ

  • Kešu ořechy

MOHLO BY SE HODIT

  • Pomůcky na vaření

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Dýni očistěte, oloupejte, nakrájejte na kostky a ty rozdělte na 2 části (zhruba 500 g a 200 g). Česnek nakrájejte na plátky a zázvor nastrouhejte na jemném struhadle. V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte všechnu mrkev a větší část nakrájené dýně (500 g) a opékejte 7 minut na středním plameni. Následně přidejte česnek se zázvorem a opékejte další 3 minuty. Zalijte vývarem a kokosovým mlékem, přiklopte pokličkou a vařte 15–20 minut do změknutí dýně.
  • 2Stranou si na 1 lžíci olivového oleje opečte zbylých 200 g dýně. Dýni opékejte na středním ohřevu 3 minuty, pak ji zalijte 300 ml vody, přiklopte pokličkou a vařte 10 minut do změknutí.
  • 3Dýni uvařenou s kokosovým mlékem rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém. Dochuťte solí a pepřem, přimíchejte kostky uvařené dýně, kterou jste vařili stranou, posypejte nasekaným koriandrem a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Barbora Lundgren.

SUROVINY

SUROVINY NA DOZDOBENÍ

MOHLO BY SE HODIT