3 ZÁVINYDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
ZÁVIN
- 600 g rebarbory
- 600 g jahod
- 500 g listového těsta
- 150 g cukru krupice
- 100 g rozdrcených piškot
- 70 g plátků mandlí
- 2 žloutky na potření
- 2 vanilkové cukry
- 2 lžíce skořicového cukru
DROBENKA
- 150 g másla
- 150 g hrubé mouky
- 150 g cukru krupice
SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup na drobenku
- 1Všechny suroviny smícháme dohromady a rukama promneme do sypké drobenky.
Postup
- 1Troubu rozehřejeme na 200 °C.
- 2Rebarboru oloupeme a nakrájíme ji na špalíčky dlouhé 2 cm. Jahody omyjeme, osušíme, zbavíme stopek a nakrájíme na čtvrtky.
- 3Listové těsto vyválíme do obdélníkového tvaru a rozdělíme ho na 3 díly. Na každý díl doprostřed nasypeme rozdrcené piškoty, poklademe rebarborou, jahodami, posypeme cukrem, vanilkovým cukrem, skořicovým cukrem a nakonec poklademe plátky mandlí.
- 4Jednu stranu těsta přehneme přes náplň a potřeme rozšlehanými žloutky. Přes těsto přehneme druhou část těsta a znovu ho potřeme žloutkem. Po celé délce jemně propícháme vidličkou.
- 5Povrch závinu posypeme připravenou drobenkou a pečeme v rozehřáté troubě 25 - 30 minut.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef