on 3 strudelsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
Ingredients
- 600 g rebarbory
- 600 g jahod
- 500 g listového těsta
- 150 g cukru krupice
- 100 g rozdrcených piškot
- 70 g plátků mandlí
- 2 žloutky na potření
- 2 vanilkové cukry
- 2 lžíce skořicového cukru
Ingredients for crumble
- 150 g másla
- 150 g hrubé mouky
- 150 g cukru krupice
PAIRING DISHES WITH COFFEE
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
Instructions for crumble
- 1Všechny suroviny smícháme dohromady a rukama promneme do sypké drobenky.
Instructions
- 1Troubu rozehřejeme na 200 °C.
- 2Rebarboru oloupeme a nakrájíme ji na špalíčky dlouhé 2 cm. Jahody omyjeme, osušíme, zbavíme stopek a nakrájíme na čtvrtky.
- 3Listové těsto vyválíme do obdélníkového tvaru a rozdělíme ho na 3 díly. Na každý díl doprostřed nasypeme rozdrcené piškoty, poklademe rebarborou, jahodami, posypeme cukrem, vanilkovým cukrem, skořicovým cukrem a nakonec poklademe plátky mandlí.
- 4Jednu stranu těsta přehneme přes náplň a potřeme rozšlehanými žloutky. Přes těsto přehneme druhou část těsta a znovu ho potřeme žloutkem. Po celé délce jemně propícháme vidličkou.
- 5Povrch závinu posypeme připravenou drobenkou a pečeme v rozehřáté troubě 25 - 30 minut.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef