1 PLECHDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
FÍKOVÁ MARMELÁDA
- 90 g sušených fíků
- 50 g cukru krupice
- 10 ml citronové šťávy
- 2 lžíce medu
SUROVINY
- 1 balení listového těsta
- 2 žloutky
- 120 g najemno nastrouhaného pecorina
- hrubá mouka na podsypání těsta
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Pečící papír
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA FÍKOVOU MARMELÁDU
- 1Fíky nahrubo pokrájíme a 5 minut je vaříme ve 120 ml vody doměkka. Přidáme cukr, citronovou šťávu a med a ještě 1 minutu povaříme. Necháme částečně vychladnout a vše rozmixujeme.
POSTUP NA TYČINKY
- 1Troubu rozehřejeme na 200 °C.
- 2Těsto rozdělíme na 2 části a každou vyválíme na pomoučněné desce na placku silnou 2 mm. Obě placky potřeme žloutkem.
- 3Jednu placku potřeme fíkovou marmeládou a posypeme pecorinem, přikryjeme ji druhou plackou potřenou stranou dolů a jemně je stlačíme k sobě. Spojené placky nařežeme na proužky široké 1 cm, stočíme je do vrtule, položíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v rozehřáté troubě 15–20 minut dozlatova.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef