4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
PESTO
- 50 g zeleninové natě
- 50 g libovolných ořechů nebo semínek
- 50 g nastrouhaného vyzrálého a výrazného sýra, jako je parmazán, pecorino nebo i pravá feta
- 100 ml – 150 ml olivového oleje
- 2 stroužky česneku
VHODNÁ PŘÍLOHA
- Pesto můžete použít například na dochucení těstovin.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Všechny suroviny smíchejte dohromady jedním z následujících způsobů: sekáním na prkénku, drcením v hmoždíři nebo je společně jednoduše rozmixujte.
- 2Pokud budete suroviny sekat ručně nožem na prkénku, bude patrná jeho struktura. Podmínkou je opravdu ostrý nůž, jinak budete suroviny spíš drtit a mačkat. V případě sekání surovin nožem smíchejte výslednou směs se 100 ml oleje.
- 3Pokud máte dostatečně velký hmoždíř, můžete suroviny rozmačkat a rozetřít v něm. Když pak nakonec budete postupně přilévat 100 ml olej a stále pesto promíchávat, výsledkem vám bude velmi hebké, krémové, opravdu jedinečné pesto. Zde je podmínkou úspěchu dost široký tlouček hmoždíře, kterým se dá zároveň drtit i roztírat.
- 4V případě, že máte robot se sekacím nástavcem, nebo ponorný mixér s nasazovací sekací nádobkou, případně malý samostatný elektrizovaný sekáček, anebo i smoothie maker, není nic jednoduššího než suroviny rozmixovat v něm. Trvá to pár vteřin a můžete takto připravit i větší množství pesta. Tahle cesta spotřebuje víc oleje než obě dvě předchozí. Je dost možné, že proti původním 100 ml budete muset dalších 20-50 ml oleje přilít, aby robot vytvořil nikoli suchou drť, ale pastu.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.