Košík

4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 450 g bílé cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 20 g másla
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 900 ml zeleninového vývaru (lze nahradit vodou)
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ

  • Jarní cibulka
  • Topinka z kváskového chleba

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Cibuli oloupejte, rozpulte a nakrájejte na tenké plátky. Ve větším hrnci rozehřejte na středním plameni lžíci olivového oleje. Jakmile je olej rozpálený, vložte do hrnce nakrájenou cibuli a opékejte na středním plameni dozlatova (potrvá to cca 6–8 minut).
  • 2Až cibule zezlátne, přidejte do hrnce máslo, dijonskou hořčici, sušený tymián, třtinový cukr a vinný ocet a vše opékejte ještě 2–3 minuty na středním plameni.
  • 3Nakonec celý obsah hrnce zalijte 900 ml zeleninového vývaru a přidejte sůl a pepř dle chuti. Hrnec přiklopte pokličkou a vařte na mírném plameni 13–15 minut.
  • 4Hotovou cibulačku rozdělte do 4 talířů a podávejte.

TIP NA SERVÍROVÁNÍ

  • 1Polévku můžete servírovat posypanou najemno nasekanou jarní cibulkou a s topinkou z kváskového chleba.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ