4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 450 g bílé cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- 20 g másla
- 1 lžička dijonské hořčice
- 2 lžičky sušeného tymiánu
- 2 lžičky třtinového cukru
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 900 ml zeleninového vývaru (lze nahradit vodou)
- Sůl
- Pepř
SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ
- Jarní cibulka
- Topinka z kváskového chleba
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cibuli oloupejte, rozpulte a nakrájejte na tenké plátky. Ve větším hrnci rozehřejte na středním plameni lžíci olivového oleje. Jakmile je olej rozpálený, vložte do hrnce nakrájenou cibuli a opékejte na středním plameni dozlatova (potrvá to cca 6–8 minut).
- 2Až cibule zezlátne, přidejte do hrnce máslo, dijonskou hořčici, sušený tymián, třtinový cukr a vinný ocet a vše opékejte ještě 2–3 minuty na středním plameni.
- 3Nakonec celý obsah hrnce zalijte 900 ml zeleninového vývaru a přidejte sůl a pepř dle chuti. Hrnec přiklopte pokličkou a vařte na mírném plameni 13–15 minut.
- 4Hotovou cibulačku rozdělte do 4 talířů a podávejte.
TIP NA SERVÍROVÁNÍ
- 1Polévku můžete servírovat posypanou najemno nasekanou jarní cibulkou a s topinkou z kváskového chleba.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.