3 PORCEMajstrštyk
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA MASO
- 650 g krůtích stehen
- 2 lžičky soli
- 4 kuličky pepře
- 4 kuličky nového koření
- 1 mrkev
- 1 petržel
SUROVINY NA OMÁČKU
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžička uzené papriky
- 60 g koncentrovaného rajského protlaku
- 3 lžíce worcesterové omáčky
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžička třtinového cukru
- 1 chilli paprička na servírování
VHODNÁ PŘÍLOHA
- Rýže
- Tortilla
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA PŘÍPRAVU MASA
- 1Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kostičky. Krůtí stehno vložíme do pomalého hrnce, zalijeme 1 litrem vody. Přidáme zeleninu, koření a sůl. Vaříme na první stupeň přibližně 4 hodiny.
- 2Jakmile maso odpadá od kosti, je hotové. Vyndáme jej z vývaru, odstraníme kosti a pevné šlachy. Maso natrháme pomocí dvou vidliček. Vývar uschováme, bude se přidávat do omáčky.
POSTUP NA OMÁČKU
- 1Cibuli nakrájíme najemno, česnek na plátky. V rendlíku rozehřejeme olej a cibuli s česnekem usmažíme, přidáme uzenou papriku a rajský protlak. Minutu zarestujeme a zalijeme 1,5 deci vývaru z uvařeného krůtího stehna. Dochutíme worcesterovou omáčkou, hořčicí a cukrem.
- 2Podáváme s vařenou rýží. Vhodné je i do housek nebo tortilly.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!