1 KOLÁČ Majstrštyk
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA DROBENKU
- 380 g polohrubé mouky (plus trochu na vysypání formy)
- 160 g vychlazeného másla nakrájeného na kostičky (plus trochu na vymazání formy)
- 170 g krupicového cukru
- 2 menší vejce
- 10 g prášku do pečiva
SUROVINY NA TVAROHOVOU NÁPLŇ
- 125 g tvarohu ve vaničce
- 2 cihličky tvarohu (v alobalu, ne vaničkové)
- 30 g vanilkového pudinkového prášku
- 2 menší vejce
- 2 vanilkové cukry
- 135 g cukru krupice
SUROVINY NA DOKONČENÍ
- 250 - 300 g čerstvého rybízu
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA DROBENKU
- 1Smíchejte rychle a krátce všechny suroviny do konzistence drobenky.
POSTUP NA TVAROHOVOU NÁPLŇ
- 1Prošlehejte ručním šlehačem všechny suroviny.
POSTUP NA DOKONČENÍ
- 1Troubu předehřejte na 180˚ horní dolní ohřev. Koláčovou formu vymažte máslem a vysypejte moukou. Dvě třetiny drobenky lehce vmačkejte na dno formy a vytvořte nízký okraj. Na těsto naneste tvarohovou směs, poklaďte otrhaný, opraný a okapaný rybíz a navrch navrstvěte zbytek drobenky.
- 2Pečte hodinu a čtvrt a zhruba od 50 minut kontrolujte barvu drobenky na povrchu. Případně přikryjte alobalem, aby příliš nezhnědla, nebo po hodině přepněte troubu na spodní pečení, aby se dopeklo dno.
Tip
Nemáte-li čerstvý rybíz, koláč je výborný i s jiným drobným ovocem (maliny, borůvky, jahody)
nebo můžete použít i ovoce mražené.
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!