Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA DROBENKU

  • 380 g polohrubé mouky (plus trochu na vysypání formy)
  • 160 g vychlazeného másla nakrájeného na kostičky (plus trochu na vymazání formy)
  • 170 g krupicového cukru
  • 2 menší vejce
  • 10 g prášku do pečiva

SUROVINY NA TVAROHOVOU NÁPLŇ

  • 125 g tvarohu ve vaničce
  • 2 cihličky tvarohu (v alobalu, ne vaničkové)
  • 30 g vanilkového pudinkového prášku
  • 2 menší vejce
  • 2 vanilkové cukry
  • 135 g cukru krupice

SUROVINY NA DOKONČENÍ

  • 250 - 300 g čerstvého rybízu

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA DROBENKU

  • 1Smíchejte rychle a krátce všechny suroviny do konzistence drobenky.

POSTUP NA TVAROHOVOU NÁPLŇ

  • 1Prošlehejte ručním šlehačem všechny suroviny.

POSTUP NA DOKONČENÍ

  • 1Troubu předehřejte na 180˚ horní dolní ohřev. Koláčovou formu vymažte máslem a vysypejte moukou. Dvě třetiny drobenky lehce vmačkejte na dno formy a vytvořte nízký okraj. Na těsto naneste tvarohovou směs, poklaďte otrhaný, opraný a okapaný rybíz a navrch navrstvěte zbytek drobenky.
  • 2Pečte hodinu a čtvrt a zhruba od 50 minut kontrolujte barvu drobenky na povrchu. Případně přikryjte alobalem, aby příliš nezhnědla, nebo po hodině přepněte troubu na spodní pečení, aby se dopeklo dno.
Tip
Nemáte-li čerstvý rybíz, koláč je výborný i s jiným drobným ovocem (maliny, borůvky, jahody) nebo můžete použít i ovoce mražené.
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!

SUROVINY NA DROBENKU

SUROVINY NA TVAROHOVOU NÁPLŇ

SUROVINY NA DOKONČENÍ