
Filet z tuňáka modroploutvého Otoro Saku
cca 450 gcca
Více info
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Otoro je filet z nejtučnější části tuňáka. Je známý pro své krémové mramorování. S obsahem tuku kolem 30–50 % má velmi jemnou, v ústech se rozplývající texturu a sladkou chuť. Je považován za to nejlepší z tuňáka na sushi a sashimi.
Otoro – tučné břicho tuňáka
Otoro (大トロ) znamená v japonštině „velký tučný“ a je to nejluxusnější a bohatě mramorovaný kus tuňáka obecného (Thunnus thynnus), který je největší z tuňáka obecného, který může dosáhnout 600 kg. Tento řez pochází z břicha z oblasti spodního břicha nejblíže k hlavě. V japonské kuchyni je vysoce ceněný pro své intenzivní mramorování, ultra jemnou texturu a hlubokou, máslovou chuť, která se okamžitě rozplývá na jazyku. Tuňák je chován v čistém, pečlivě spravovaném prostředí s přísnými ekologickými a dobrými životními podmínkami zvířat. Po lovu se okamžitě bleskově zmrazí na -60 °C, aby si uchovala výjimečnou čerstvost, zářivou barvu a jemnou tukovou strukturu. Po uskladnění při standardní mrazicí teplotě -18 °C si Otoro zachová svou prvotřídní kvalitu. Vzhledem k vyjímečnosti produktu je ale možno uchovávat mražené jen několik dnů pro zachování špičkové kvality.
Certifikovaná kvalita
Každý tuňák je zpracován tak, aby splňoval nejvyšší japonské kulinářské standardy a očekávání elitních sushi mistrů. Celý výrobní proces je certifikován podle mezinárodních doporučených standardů (IFS), což zaručuje prvotřídní hygienu, sledovatelnost a kontrolu kvality od farmy až po finální produkt.
Použití
Určeno k tepelnému opracování. Použití za syrova na vlastní riziko.
Hodí se k sashimi, nigiri nebo Aburi (technika, při které se plátky ryby rychle opékají na hořáku nebo rozpálené pánvi, čímž se na povrchu vytvoří jemná karamelizovaná vrstva, vnitřek zůstane syrový). Rozmrazte jemně v lednici, poté nakrájejte na tenké plátky proti srsti nožem ostrým jako břitva. Podáváme nejlépe mírně vychlazené s minimálním zdobením.
O výrobci
Haspac Tuna je je španělská společnost s dlouhou tradicí v odvětví rybolovu. Kombinace technologického pokroku a inovací a rozsáhlé zkušenosti v tomto sektoru jim umožnila specializovat se na zpracování a ultrazamrazování tuňáků. Výsledkem je exkluzivní gastronomický zážitek pro spotřebitele i pro nejnáročnější kuchaře.
Skladování
Skladujte při teplotě -18 °C a nižší. Chcete-li rozmrazit, nechte produkt v obalu a pomalu rozmrazujte v chladničce, aby byla zachována optimální textura. Po rozmrazení znovu nezmrazujte a ihned spotřebujte.
Výrobce
Haspac Tuna S.L.
C/Ribera del Guadiana 110A
Ayamonte, CP:21400, Huelva
Španělsko
Trvanlivost
Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 4 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.Tuňák ( Thunnus thynnus )
Alergeny
Ryby |