
Filet z tuňáka modroploutvého Chutoro Saku
cca 450 gcca
Více info
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Chutoro je filet z středně tučné části tuňáka, která se nachází mezi otoro (nejtučnější část tuňáka) a akami (libové maso tuňáka). Tento typ filetu obsahuje kolem 15–30 % tuku, což dává masu výjimečnou chuť a jemnost.
Chutoro – středně tučné břicho tuňáka
Chutoro (中トロ) znamená v japonštině „středně tučný“ a odkazuje na ceněnou část tuňáka obecného (Thunnus thynnus), který je největší z tuňáka obecného, který může dosáhnout 600 kg. Tento řez pochází z břicha nalezeného mezi štíhlým akami a bohatě mramorovaným otorem. V japonské kuchyni je oslavován pro svou ideální rovnováhu hedvábného mramorování, čisté chuti umami a jemné, přesto strukturované textury. Tuňák je chován v čistém, pečlivě spravovaném prostředí s přísnými ekologickými a dobrými životními podmínkami zvířat. Po lovu se okamžitě bleskově zmrazí na -60 °C, aby si uchovala výjimečnou čerstvost, zářivou barvu a jemnou tukovou strukturu. Po uskladnění při standardní mrazicí teplotě -18 °C si Chutoro zachová svou prvotřídní kvalitu. Vzhledem k vyjímečnosti produktu je ale možno uchovávat mražené jen několik dnů pro zachování špičkové kvality.
Certifikovaná kvalita
Každý tuňák je zpracován tak, aby splňoval nejvyšší japonské kulinářské standardy a očekávání elitních sushi mistrů. Celý výrobní proces je certifikován podle mezinárodních doporučených standardů (IFS), což zaručuje prvotřídní hygienu, sledovatelnost a kontrolu kvality od farmy až po finální produkt.
Použití
Určeno k tepelnému opracování. Použití za syrova na vlastní riziko.
Rovnáváha tuku z něj dělá ideální topping na sashimi a nigiri. Rozmrazujte pomalu v chladničce, abyste zachovali texturu. Nakrájejte ostrým nožem na tenké plátky a podávejte mírně vychlazené. Nejlépe si vychutnáte s minimálním kořením – jen sójovou omáčkou a čerstvým wasabi – aby zazářila jeho přirozená bohatost.
O výrobci
Haspac Tuna je je španělská společnost s dlouhou tradicí v odvětví rybolovu. Kombinace technologického pokroku a inovací a rozsáhlé zkušenosti v tomto sektoru jim umožnila specializovat se na zpracování a ultrazamrazování tuňáků. Výsledkem je exkluzivní gastronomický zážitek pro spotřebitele i pro nejnáročnější kuchaře.
Skladování
Skladujte při teplotě -18 °C a nižší. Po rozmrazení ihned spotřebujte.
Výrobce
Haspac Tuna S.L.
C/Ribera del Guadiana 110A
Ayamonte, CP:21400, Huelva
Španělsko
Trvanlivost
Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 4 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.Tuňák ( Thunnus thynnus )
Alergeny
Ryby |