
Palírna Radlík
Palírna Radlík Ananasovice 43%
500 mlDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Ananasovice z Palírny Radlík. Tento řemeslný lihovar byl třikrát v řadě vyhlášen jako Palírna roku a jeho destiláty získaly významná ocenění na soutěžích v České republice i v zahraničí.
Destilát z ananasů nabízí svěží exotickou chuť, která se nedá zaměnit. Nejde o průtahový destilát – ananasovice je ze 100 % výsledkem přeměny cukrů obsažených v ovoci na destilát. Vzniká z přezrálých ananasů, které se nejprve zbaví slupek, aby vynikla jejich přirozená vůně a chuť. Poté následuje fermentace ve vinifikátorech s počítačem řízenou teplotou. Ta trvá 3–4 týdny. Destilace probíhá na celoměděné aparatuře, která díky své konstrukci umožňuje dvou až pětinásobnou destilaci jednotlivých frakcí. Výsledkem je jemný a zároveň plný destilát, ve kterém se mísí svěží vůně zralého ananasu, tóny pečeného ovoce a jemná medová sladkost.
- Obsah alkoholu: 43 %
Použití
Ovocná pálenka se pije nejčastěji samotná.
Tento výrobek patří do naší kategorie upcyklovaných potravin, které byly vyrobeny ze surovin, jež by jinak přišly vniveč. Upcyklace přeměňuje vedlejší produkty nebo přebytečné potraviny na vysoce kvalitní a udržitelné výrobky, čímž snižuje množství potravinového odpadu a pomáhá naší planetě. V tomto výrobku dostala výživná složka druhou šanci zazářit a ukázala, že každé sousto může mít význam. Výběrem upcyklovaných výrobků bojujeme proti plýtvání potravinami v prvovýrobě, výrobě i distribuci. A vy jejich konzumací také - pomáhejte vidličkou.
- upcyklované ingredience: přezrálé ananasy
O výrobci
Palírna Radlík se třikrát po sobě stala Palírnou roku a její destiláty sbírají ocenění doma i v zahraničí. Palírna Radlík je řemeslný lihovar, který se od svého založení v roce 1998 posouvá ovocné pálenky mezi prestižní destiláty. Jak sami říkají jejich cílem je „objevovat duši ovoce“, což je nikdy nekončící proces. Srdcem palírny je měděná dvoukotlová aparatura s řadou inovací, kterou si na základě zkušeností sami navrhli. K fermentaci ovocného rmutu, podobně jako v moderních vinařstvích, používají řízené kvašení při regulované teplotě.
V každém litru destilátu je 12–18 kg kvalitního ovoce a všechny pálenky vznikají bez přídavku potravinářského lihu, cukru nebo aromat. Moderní technologie v kombinaci s tradičními postupy pomáhá, aby jejich ovocné destiláty byly zároveň jemné a plné chuti. Palírna Radlík část ze své produkce nechává zrát i v dubových sudech, čímž pálenky získávají jemnost a další chuťový rozměr. V současné době mají v nabídce přes dvacet ovocných destilátů a vedle klasické slivovice, meruňkovice či hruškovice nabízí i netradiční pálenky například z kdoulí, rybízu, ananasu, mirabelek, jeřabin či bezinek.
V Palírně Radlík si přejí, abychom na naše tradiční národní destiláty byli již brzy stejně tak hrdí, jako jsou Skotové na whisky, Francouzi na koňak či calvados a Italové na grappu.
Skladování
Skladujte v suchu a chladu.
Výrobce
Apros Group s.r.o..
Rubešova 83/10
120 00 Praha 2
Česká republika
Ananasový destilát, voda.