
Jehněčí přední kolínko grass fed z Irska, 2 ks
cca 0,64 kgBĚŽNĚ ČERSTVÉ 7 DNŮ
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Irské jehněčí kolínko s kostí je prémiový řez známý svou jemnou chutí, ideální pro pomalé pečení s červveným vínem. Jehněčí maso, které pochází ze svěžích pastvin Irska, je známé svým vysoce kvalitním šťavnatým masem. Mírné a vlhké podnebí Irska v kombinaci s tradičními metodami hospodaření přispívá k výjimečné chuti a textuře jehněčího masa.
- Balení obsahuje dvě kolínka balené ve vakuu.
Jehňata se pasou na zelených bohatých pastvinách Irska a maso získává jedinečnou chuť, která odráží kvalitu jeho prostředí. Jehněčí kolínko pochází ze spodní části kýty a obsahuje kost, která dodává chuti během vaření hloubku a bohatost. Řez je odborně upraven, aby byla zajištěna maximální chuť a jemnost, takže je ideální pro pomalé pečení. Jehněčí maso je chováno na trávě bohaté na živiny, což zvýrazňuje jeho chuť a mramorování a poskytuje pocit rozplývajícího se v ústech.
Použití
Nejlepších výsledků dosáhnete při přípravě irské vykostěné jehněčí kýty podle následujících kroků:
- Jehněčí maso vyndejte z lednice a nechte ohřát na pokojovou teplotu. Maso osušte papírovou utěrkou, aby se podpořilo zhnědnutí.
- Jehněčí maso potřete oblíbenými bylinkami a kořením. Směs rozmarýnu, česneku a olivového oleje se krásně hodí k jehněčímu masu. Maso hodně osolte a opepřete.
- Předehřejte troubu na 160 °C. Ve velkém litinovém hrnci rozehřejte na středně vysokou teplotu trochu olivového oleje. Jehněčí kolínka opečte ze všech stran, dokud nezhnědnou.Vyjměte maso. Ve stejném hrnci orestujte nakrájenou cibuli, mrkev a celer, dokud nezměknou. Přidejte nasekaný česnek a vařte další minutu. Zalijte 500 ml červeného vína a přiveďte k varu, seškrábněte všechny zhnědlé kousky ze dna hrnce. Vraťte jehněčí kolínka do hrnce, přidejte čerstvé bylinky (např. tymián a bobkový list) a dostatečné množství hovězího nebo jehněčího vývaru, abyste zakryli kosti do poloviny. Hrnec přikryjeme pokličkou a přendáme do trouby. Pomalu opékejte asi 3 až 3,5 hodiny, nebo dokud maso nezměkne a neodpadne od kosti.
- Jakmile je upečené do měkka, vyjměte hrnec z trouby a nechte jehněčí kolínka přikryté 10–15 minut odpočívat. Díky tomu se šťáva znovu rozprostře a zajistí tak vlhký a chutný výsledek.
- Jehněčí kolínka podávejte s dušenou zeleninou a velkou lžící omáčky z červeného vína. Podávejte se smetanovou bramborovou kaší nebo čerstvým salátem.
Vychutnejte si výtečnou chuť a jemnost irské jehněčí kýty, opravdové delikatesy, která na váš stůl přináší dotek Irska.
O výrobci
Kepak je irská rodinná společnost. Zakladatel Noel Keating otevřel řeznictví Keatings v roce 1966. Z rodinného řeznictví na Francis Street v Dublinu se Kepak rozrostl na mezinárodně působícího mnohostranného inovátora potravin, dodávajícího prvotřídní kusy čerstvého masa. Spolupracují s více než 28 000 farmami prostřednictvím spravedlivého obchodu, předávání znalostí a iniciativ udržitelnosti
Skladování
Uchovávejte při teplotě od 0–4 °C.
Výrobce
KEPAK GROUP HQ
Clonee, Co Meath
Irsko
Baleno
Velká Pecka s.r.o.
Karolinská 654/2
186 00 Praha 8, Karlín
Česká republika
Trvanlivost
jehněčí maso