
Naše maso
Naše Maso Jedlá svíčka z hovězího loje
1 ksBĚŽNĚ ČERSTVÉ 28 DNŮ
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
K 10. narozeninám Rohlíku jsme pro vás společně s Amaso připravlili Svíčku z hovězího loje.
Svíčka z loje je jedlá svíčka prémiové kvality z loje jalovic a volů českého strakatého skotu. Hovězí lůj se vyškvaří stejně jako sádlo. Škvařený lůj má konzistenci přepuštěného másla, při pokojové teplotě rychle měkne a dá se i tak použít. Teplý lůj se nalije do formiček, v kterých je uprostřed knot z bavlny, a nechá se ztuhnout. Rozpuštěný lůj můžete ochutnat již po půlhodině hoření svíčky, při hoření nemá žádnou vůni a pokud lůj všechen nesníte, může svíčka hořet i několik hodin. Vyzkoušejte netradičně tradiční výrobek, který skvěle naladí atmosféru, a ještě výborně chutná.
- Balení obsahuje 1 svíčku (130 g).
- Výška svíčky cca 10 cm.
- Baleno ve vakuu.
Svíčkou z loje můžete začít romantický večer i grilovačku s přáteli. Láska přeci prochází žaludkem. Svíčka provází člověka již od pravěku, kdy člověk zjistil, že hořící vlákno či dřívko ve ztuhlém tuku dává světlo. Vzácnější materiál je včelí vosk, ale tuk ze zvířat byl nejdostupnějším zdrojem tuku na svícení. Ve středověku lojové svíčky dělali i řezníci, a tak i řezníci v Amase už ji několik let vyrábějí a stále slaví úspěchy.
Český strakatý skot
V Amase pracují s hovězím masem z plemene české strakaté a jeho kříženců. Jde o původní české plemeno, které tvoří zhruba polovinu veškeré populace skotu u nás. Strakatá plemena jsou rozšířena po celém světě, v okolí švýcarského Bernu se chovala už od středověku. Čestr je vysoce užitkové univerzální plemeno, chované na mléko i maso. Farmáři Amasu vychovávají jalovice a voly tak, aby zvířata byla dostatečné zmasilá a vytvořil se jim tuk pod kůží, a hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání, a zejména staření.
Použití
Svíčku z loje vyndejte z chladničky a postavte do misky nebo hlubšího talířku a zapalte. Bavlněnému knotu chvíli trvá, než začne hořet a tak se hodí dlouhá sirka nebo zapalovač. Lůj pomalu stéká do misky, namočte si do něj čerstvý chléb a lehce osolte. Jak prosté.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Trvanlivost
Jedlý živočišný tuk. Složení: škvařený hovězí lůj, bavlněný knot.