Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Where will we deliver?

Enter your address to view exact delivery times and relevant assortment.

Košík

Naše maso

Naše Maso Jedlá svíčka z hovězího loje

1 ks

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 28 DNŮ

This product stays fresh for an average of 28 days after delivery, with a guaranteed minimum of 6 days. If you are not satisfied we will give you a refund.
Prémiová kvalitaOd českého farmáře
Momentálně vyprodáno
Poslat e-mail, až bude skladem
Zobrazit podobné zboží z kategorie »
Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

K 10. narozeninám Rohlíku jsme pro vás společně s Amaso připravlili Svíčku z hovězího loje.

Svíčka z loje je jedlá svíčka prémiové kvality z loje jalovic a volů českého strakatého skotu. Hovězí lůj se vyškvaří stejně jako sádlo. Škvařený lůj má konzistenci přepuštěného másla, při pokojové teplotě rychle měkne a dá se i tak použít. Teplý lůj se nalije do formiček, v kterých je uprostřed knot z bavlny, a nechá se ztuhnout. Rozpuštěný lůj můžete ochutnat již po půlhodině hoření svíčky, při hoření nemá žádnou vůni a pokud lůj všechen nesníte, může svíčka hořet i několik hodin. Vyzkoušejte netradičně tradiční výrobek, který skvěle naladí atmosféru, a ještě výborně chutná.

  • Balení obsahuje 1 svíčku (130 g).
  • Výška svíčky cca 10 cm.
  • Baleno ve vakuu.

Svíčkou z loje můžete začít romantický večer i grilovačku s přáteli. Láska přeci prochází žaludkem. Svíčka provází člověka již od pravěku, kdy člověk zjistil, že hořící vlákno či dřívko ve ztuhlém tuku dává světlo. Vzácnější materiál je včelí vosk, ale tuk ze zvířat byl nejdostupnějším zdrojem tuku na svícení. Ve středověku lojové svíčky dělali i řezníci, a tak i řezníci v Amase už ji několik let vyrábějí a stále slaví úspěchy.
 

Český strakatý skot

V Amase pracují s hovězím masem z plemene české strakaté a jeho kříženců. Jde o původní české plemeno, které tvoří zhruba polovinu veškeré populace skotu u nás. Strakatá plemena jsou rozšířena po celém světě, v okolí švýcarského Bernu se chovala už od středověku. Čestr je vysoce užitkové univerzální plemeno, chované na mléko i maso. Farmáři Amasu vychovávají jalovice a voly tak, aby zvířata byla dostatečné zmasilá a vytvořil se jim tuk pod kůží, a hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání, a zejména staření.

Použití

Svíčku z loje vyndejte z chladničky a postavte do misky nebo hlubšího talířku a zapalte. Bavlněnému knotu chvíli trvá, než začne hořet a tak se hodí dlouhá sirka nebo zapalovač. Lůj pomalu stéká do misky, namočte si do něj čerstvý chléb a lehce osolte. Jak prosté.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 28 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 6 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Jedlý živočišný tuk. Složení: škvařený hovězí lůj, bavlněný knot.