
Maldera
Maldera Burratina
125 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 7 DNŮ
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Tažený sýr vyrobený z apulijského mléka v kelímku.
Burattina je speciální druh mozzarelly, který pochází ze severní Apulie. Je charakteristická svým oválným tvarem, jejíž "obal" je právě z mozzarely a uvnitř ní se nachází stracciatella (ručně trhané kousky sýru), která je naložená ve smetaně. Burrata znamená v italštině "máslový" a stracciato "roztrhaný" a burratina znamená, že je o něco menší než klasická burrata.
Apulijská tradice burattina...
Buratta i burattina jsou sýry považované za symbol apulijské tradice. Mléko pochází z mléčných farem z oblasti Puglia a Basilicata, které jsou srdcem Murge. Krajina je zde kopcovitá, plná skalnatých útvarů, hustých lesů, což je pro chov skotu to nejdůležitější. Mléko má díky tomu svou jedinečnou chuť, která je svěží, sladká a výrazná.
Ihned po nadojení se mléko začne zpracovávat šetrným způsobem, aby si udrželo své vlastnosti. Zpracování mléka probíhá podle starověkých, řemeslných, mlékárenských tradic.
Použití
Pro ještě lepší chuť doporučujeme konzumovat při pokojové teplotě. Vychutnat si ji můžete jako přílohu, v salátech nebo jen tak samotnou.
Nejlépe si ho vychutnáte s rajčaty, zakápnuté extra panenským olivovým olejem, s čerstvým lanýžem, uzeným masem.
O výrobci
Příběh rodinné, italské firmy Caseidicio Maldera se začal psát roku 1972, když se dědeček Giuseppe rozhodl založit firmu na výrobu mléčných výrobků s apulijskoutradicí. Jejich produkty jsou vyráběny podle vlastních receptů, které vznikly díky vášni a zkušenostem.
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 0–4 °C.
Výrobce
Caseificio Maldera S.r.l.
Via delle Industrie 2
70033 Corato
Itálie
Trvanlivost
Složení
Mléko | |
Smetana | 25 % |
Sůl | |
Syřidlo | |
Regulátor kyselosti | |
E270 - Kyselina mléčná |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 881 kJ/212 kCal |
Tuky | 17 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 12 g |
Sacharidy | 0.8 g |
z toho cukry | 0.8 g |
Bílkoviny | 14 g |
Sůl | 0.33 g |
Vláknina | 0 g |
Alergeny
Mléko |