
Max Food
Max Selection Výběrový balzamikový ocet z Modeny IGP s dávkovačem
250 mlDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Balzamikový ocet z Modeny s jemným dávkovačem
Je jedním z nejcennějších pokladů italské gastronomické tradice. Výborný vinný ocet s dlouhou historií, který pochází z oblasti italské Modeny. Jedná se o ocet, kde je hlavní složkou vinný svařený mošt – tudíž vzácnější a dražší ingredience, než je vinný ocet. Ten naopak bývá na prvním místě levnějších balzamikových octů. Octu dodává charakteristickou, sladkou chuť, nikoliv tak kyselou jako u levnějších variant.
Balzamiko je mnohem víc než jen dochucovadlo.
Použití
Výborně se hodí na dochucení ovoce, sýrů, masa a omáček i jako klasické dochucovadlo salátů a čerstvých pokrmů, tipu Caprese.
Balzamikový ocet má v gastronomii všestranné využití, ochucují se jím ryby, maso, zelenina, ovoce, omáčky. Ale vzhledem k tomu, že jakákoli tepelná manipulace chuť tohoto výrobku zásadně ovlivňuje, používají se balzamikové octy výhradně pro přípravu studených jídel, u teplé kuchyně pak až na závěr přípravy pokrmu.
O výrobci
Společnost byla založena na venkově Modeny, centra produkce balzamikového octa. Produkty jsou vyrobeny z hroznů Lambrusco a Trebbiano, pěstovaných ve vlastních vinicích. Během výrobních fází se při respektování tradic používají moderní technologie, aby se získal přirozeně hustý produkt, který odpovídá receptuře předků.
Skladování
Skladujte při teplotě 10–40 °C. Chraňte před slunečním zářením.
Výrobce
VR ACETI
Via Eraclito 5/7
41012 Carpi
Itálie
Složení
Vařený hroznový mošt |
Vinný ocet |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1445 kJ/339 kCal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 78 g |
z toho cukry | 78 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0.01 g |
Vláknina | 0 g |
Alergeny
Oxid siřičitý a siřičitany |