
Tarapacá
Tarapacá Cabernet Sauvignon
0,75 lDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Vysoce tělnaté, tříslovité, chuť a vůně po černém rybízu. Kvašení a macerace tohoto vína proběhla v nerezových nádobách při teplotě 28 °C. Pro zachování vůně bylo víno nalahvováno mladé.
Archivace 3–4 roky.
Charakteristika vína
- Odrůda: Cabernet Sauvignon
- Dodávaný ročník: 2020
- Oblast: Maipo – Chile
- Výše zbytkového cukru: Suché
- Obsah alkoholu: 13 % obj.
Snoubení s pokrmem
Víno je vhodné k různým úpravám vepřového a hovězího masa a k telecím játrům. Doporučená teplota servírování je 16–18 ºC.
O vinařství
Vinařství Viňa Tarapacá leží v údolí Maipo Valley a bylo založeno v roce 1874 donem F. de Rojas y Salamanca. Ten zde začal pěstovat francouzské odrůdy révy Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Chardonnay, Sauvignon Blanc a Semillon. Nová éra ve Viňa Tarapacá nastala po roce 1992, kdy do ní majetkové vstoupilo významné chilské konsorcium Fósfor Holding. Postupně bylo vysázeno 600 ha nových vinohradů v nejprestižnější chilské vinařské lokalitě. Vyráběná vína jsou silně reduktivní. Pro vína bílá jsou charakteristické světlé svěží barvy, odrůdově typická vůně a chuť s pikantními kyselinami. Červená vína se vyznačují vyššími barvami, plnou ovocnou tříslovitou chutí, mají vyšší obsah alkoholu. Chuťové vlastnosti vybraných červených vín jsou příznivě ovlivňovány ležením v dubových sudech. Vzrůstající objem exportu vín z Viňa Tarapacá odráží nárůst jejich obliby v Americe, ale i v Evropě.
Skladování
Skladujte v suchu, temnu a naležato při teplotě do 20 °C.
Výrobce
VIŇA SAN PEDRO TARAPACA S.A.
Vitacura 4380
Piso 6 y 7
Santiago
Chile
100% réva vinná
Alergeny
Oxid siřičitý a siřičitany |