Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Osvěžující kiwi v BIO kvalitě.
Kiwi má hnědou a chlupatou slupku a velmi šťavnatou, sytě zelenou dužinu. Jeho chuť je sladká a zároveň lehce nakyslá.
Vážení zákazníci vezměte prosím na vědomí, že BIO položky jsou pěstovány bez chemického ošetření, a proto jsou náchylnější pro vznik povrchových a vzhledových vad na povrchu plodu. Tyto nevzhledné vady nemají vliv na chuť a kvalitu produktu. Jedná se pouze o vizuální problém, který je u BIO položek naprosto běžný a neměl by být důvodem k reklamaci. Děkujeme za pochopení.
Použití
Kiwi chutná nejlépe v čerstvém stavu. Nejlepší způsob, jak jíst kiwi, pokud ho nechceme jíst se slupkou, je rozpůlit ho a lžičkou vydlabat měkkou dužinu. Kiwi lze i sušit.
Můžete z něho dělat kompoty, koláče, ovocné dezerty, marmelády, používá se ke zdobení dezertů a výrobků studené kuchyně. V poslední době se kiwi také užívá při výrobě džusů nebo míchání koktejlů. Můžete jej použít také jako náplň do palačinek, k ochucení jogurtů nebo zmrzliny.
Tip! Připravte si s námi lehký, zdravý dezert s kiwi.
V míse smícháme řecký jogurt, med, vanilkový extrakt a pořádně promícháme. Jogurt pomalu přeléváme do sklenice a přisypáváme granolu a nakrájené kiwi. Nakonec ozdobíme plátky kiwi, lístkem máty a můžeme podávat.
Tento dezert je skvělý jako osvěžující svačinka či zdravá snídaně.
Přejeme dobrou chuť.
Skladování
Skladujte při teplotě kolem 1 °C. Postupem času kiwi měkne a zraje. Je citlivé na tlak a mačkání.