
Naše maso
Naše maso Hovězí zadní plátky z čestru
cca 0,7 kgBĚŽNĚ ČERSTVÉ 6 DNŮ
cca
Více info
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Zadní hovězí maso prémiové kvality z jalovic a volů českého strakatého skotu. Hovězí zadní je v Čechách běžné označení libových nebo mírně prorostlých nedělivých kusů (šálů) masa ze zadní, ale – poněkud překvapivě – i přední nohy skotu. Jednotlivé partie se liší vzhledem a poměrem libového a tukem nebo kolagenem prorostlého masa. A právě tento poměr určuje, na co je která část vhodná.
Naše maso vám přináší perfektně očištěný spodní šál (bottom, gooseneck) nebo jemu podobné partie nakrájené na pěkné plátky. Jsou to od pohledu libová masa plnější chuti, velmi jemně protkaná lojem a kolagenními vlákny.
Balení obsahuje 4 plátky masa (celkem cca 700 g). Odleželé ve vakuu 8 dní. Baleno ve vakuu.
Český strakatý skot
V Amase pracují s hovězím masem z plemene české strakaté a jeho kříženců. Jde o původní české plemeno, které tvoří zhruba polovinu veškeré populace skotu u nás. Strakatá plemena jsou rozšířena po celém světě, v okolí švýcarského Bernu se chovala už od středověku. Čestr je vysoce užitkové univerzální plemeno, chované na mléko i maso. Farmáři Amasu vychovávají jalovice a voly tak, aby zvířata byla dostatečné zmasilá a vytvořil se jim tuk pod kůží, a hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání, a zejména staření.
Použití
Plátky z hovězího zadního jsou předurčené k přípravě omáček, ať už jsou to dušené plátky à la roštěná, hovězí na houbách, frankfurtská, znojemská nebo oblíbené španělské ptáčky.
Tip! Jak na španělské ptáčky? Plátky rozklepejte, osolte, opepřete a rovnoměrně potřete hořčicí. Na maso položte dva plátky slaniny nebo kousek špeku, kyselou okurku, vejce a párek. Zabalte do závitku a svažte provázkem. Pečte v cibulovém základu pod poklicí doměkka.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika