
Druhaz
Farma Druhaz Krůtí spodní stehno
cca 450 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 2 DNY
cca
Více info
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
"Palička" neboli krůtí spodní stehno v prémiové kvalitě.
Krůty mají velmi kvalitní maso, které má výbornou chuť a je lehce stravitelné. Krůtí maso má navíc minimální obsah tuků a ve srovnání s jinými masy.
- Balení obsahuje jedno stehno.
- Vakuově baleno.
Použití
Maso je vhodné k přípravě všech druhů pokrmů v minutkové i v klasické kuchyni, pro přípravu polévek, předkrmů i hlavních chodů.
Tip! Upečte si krůtí stehno na rozmarýnu podle následujícího receptu:
Červenou cibuli očistíme a rozkrojíme na čtvrtky. Stroužky česneku oloupeme a necháme vcelku. Slaninu nakrájíme na hranolky. Krůtí stehna i s kůží omyjeme a osušíme. Pod kůži stehen ze všech stran vtlačíme nakrájenou slaninu. Dno pekáče poklademe nakrájenou cibulí a na ni položíme krůtí stehna, která proložíme větvičkami rozmarýnu a stroužky česneku. Vše zakapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, podlijeme bílým suchým vínem a 150–200 ml vývaru.
Pekáč zakryjeme, vložíme do trouby a pečeme při 180 °C přibližně 3 hodiny. Asi 20 minut před dopečením k masu přidáme celé očištěné karotky a zakryté dopečeme. Upečená stehna a karotku vyjmeme a maso vykostíme. Odstraníme větvičky rozmarýnu, výpek s cibulí a česnekem a necháme vysmahnout. Pak vše zaprášíme moukou, podlijeme vývarem, krátce povaříme a rozmixujeme dohladka.
Pečená krůtí stehna na rozmarýnu nakrájíme na porce, rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme karotkou a přelijeme omáčkou. Podáváme s vařenými nebo šťouchanými bramborami.
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 0–4 °C.
Dodavatel
Farma DRUHAZ spol. s.r.o.
Na červeném Hrádku
793, 26401 Sedlčany
Česká republika
Výrobce
Farma DRUHAZ spol. s.r.o.
Na červeném Hrádku
793, 26401 Sedlčany
Česká republika
a
Farmy ZOD Brniště
471 29 Brniště - Jáchymov
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Krůtí maso |
Krůtí spodní stehno |