

Naše maso
Naše maso Hovězí šunka z čestru (krájená)
cca 110 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 5 DNŮ
cca
Více info
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Šunka prémiové kvality z masa jalovic a volů českého strakatého skotu. Na 100 g hovězí šunky z čestru bylo použito 115 g hovězího masa.
Hovězí šunku vyrábí v Amase podle vlastního receptu, ze kterého vychází i při přípravě jiných šunek a uzených mas. Dobře vychlazené týden odleželé zadní maso z čestru nasolí nakládací směsí Praganda a nechají minimálně dva týdny ležet v láku, kde se vytváří chuť a barva šunky. Potom se lehce opláchne v teplé vodě, aby se odsolil povrch, po osušení v teplé udírně se pozvolna vyudí na bukovém dřevu a několik hodin se šetrně vaří v páře. Šunka je pak šťavnatá a má zauzenou a plnou chuť hovězího masa.
Balení obsahuje cca 100 g krájené šunky. Baleno v ochranné atmosféře.
Šunka
Šunka patří k vrcholům uzenářského umění již tisíce let. Když říkáme šunka, myslíme tím výrobek připravený výhradně ze zadní nohy – kýty. Nejstarší postupy si vystačí pouze s kýtou, solí a časem. V průběhu staletí se postupně vymýšlely další a další recepty, a tak vznikly různé druhy šunky.
Český strakatý skot
V Amase pracují s hovězím masem z plemene české strakaté a jeho kříženců. Jde o původní české plemeno, které tvoří zhruba polovinu veškeré populace skotu u nás. Strakatá plemena jsou rozšířena po celém světě, v okolí švýcarského Bernu se chovala už od středověku. Čestr je vysoce užitkové univerzální plemeno, chované na mléko i maso. Farmáři Amasu vychovávají jalovice a voly tak, aby zvířata byla dostatečné zmasilá a vytvořil se jim tuk pod kůží, a hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání, a zejména staření.
Použití
Hovězí šunka má stejné využití jako ostatní šťavnaté šunky. Výborná je na čerstvém pečivu s máslem a okurkou, skvěle se hodí také na chlebíčky a obložené mísy. Teplá je výtečná do sendvičů, anebo si z ní udělejte hemenex.
Tip! V Našem mase jsou velmi oblíbené sendviče s hovězí šunkou nebo s pastrami. Na pánvi rozehřejte máslo a hovězí šunku na něm krátce opečte – a pak už ji jen dejte mezi dva opečené chleby, v doprovodu kysaného zelí a majonézy.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví na Dlouhé ulici je dodává Amaso, které ho odebírá výhradně od tuzemských chovatelů. Řezníci se s nimi osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
Skladování
Skladujte při teplotě 0–4 °C.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Hovězí ořech | |
Dusitanová solící směs | |
E250 - Dusitan sodný | |
Jedlá sůl s jódem | 99.5 % |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 632 kJ/149 kCal |
Tuky | 5.9 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 2.3 g |
Sacharidy | 0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 24 g |
Sůl | 2 g |
Vláknina | 0 g |