

Jablko odr. Fuji 1 ks
cca 180 gcca
Více info
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Kříženec odrůd Red Delicious a Virginia Ralls Genet.
Jablka Fuji jsou velká a barevně atraktivní. Na světle žlutém podkladu je bohaté šarlatově červené žíhání, některé kusy mohou být červené celé. Chuť je velmi sladká a výrazně medově aromatická, dužina pevná a zůstává křupavá i dlouho poté, co je přinesete z chladu do pokojové teploty.
Fuji jablka konzumovaná čerstvě po sklizni jsou velmi dobrá, i když pro někoho mohou být příliš tuhá. Uskladněním se konzistence stane křupavější a chuť dozraje ve svou typickou sladkost.
Jablka obsahují provitamin A, vitaminy B1, B2, B3, B6, kyselinu listovou a řadu minerálních látek. Vláknina zlepšuje činnost střev, částečně pomáhá snižovat cholesterol a působí blahodárně na odvodnění organismu.
Použití
Jablka se konzumují především čerstvá. Výborná jsou jako odpolední zdravá svačinka. Hodí se např. do moučníků, koláčů, marmelád či džemů. Jablečná kaše či pyré je velmi oblíbené u malých dětí. Jablka jsou také vynikajícím doplňkem např. při přípravě drůbeže.
Nechte se inspirovat recepty od Romana Vaňka! Jablka můžete využít například v receptu na salát z jablka, květáku a modrého sýra, čokoládová buchta s jablky krevetový koktejl s jablky a limetou, vepřové kotlety s jablky a brusinkami nebo okurkový salát s jablky a jogurtem.
Skladování
Skladujte v chladu a temnu. Nebo v chladničce při teplotě 8–12 °C.
Složení
Jablko Fuji |
Kalibr 75/80 |
I. jakost |