Naše maso
Naše maso Hovězí vuřt z čestru
cca 450 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 5 DNŮ
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Hovězí vuřty prémiové kvality z masa jalovic a volů českého strakatého skotu.
Hovězí vuřt vyrábíme u nás v Amase podle prvorepublikové receptury z masa a loje čestru. Maso je ochucené solí, pepřem, česnekem, paprikou a muškátovým oříškem. Míchá se v kutru (velký řeznický mixér, který maso seká a zároveň míchá) a ke konci se přidá lůj, který se jen nechá rozseknout na pěkné kostičky. Narážíme je do hovězích střev a oddělujeme provázkem. Díky správnému poměru masa, sádla a koření je vuřt šťavnatý a vyniká příjemně kořeněnou chutí.
Balení obsahuje 4 vuřty (cca 400 g). Baleno v ochranné atmosféře.
Špekáček, vuřt, buřt
„Dřív jsme dělali špekáčky a vuřty – dnes nám zbyl jenom vuřt, a má v sobě špekáček!“ říkal mistr pan Šandera. Skutečně – naši prarodiče si kupovali vuřty (100–120 g), které vypadaly jako dnešní špekáčky, ale neměly v sobě kousky špeku, a špekáčky, které uvnitř byly špekáčkem, ovšem velikostí byly poloviční (50–70 g). Vuřt vychází z německého Wurst, které označuje tento typ výrobku, ale zlidověla nám podoba buřt, kterou dnes používáme pro špekáček. Jestli v tom máte guláš, udělejte si buřtguláš.
Použití
Staří řezníci si špekáčky ohřívali v hrnci jako párky, někdo si rád dá studený špekáček s chlebem, klasikou se staly špekáčky („buřty“) na pivu nebo buřtguláš, ale všichni milujeme špekáček opečený na ohni. V Našem mase je nařezají na „hranolky“, špekáček se takto rovnoměrně prohřeje, opeče a horký se lépe dětem nakrájí. Podívejte se na video.
Tip! Nebo máte rádi nakládané utopence? Zkuste to podle receptu z Našeho masa – základem jsou kvalitní špekáčky a poctivě kyselý lák.
- Začněte nálevem. Ve velkém hrnci nasucho orestujte nové koření, pepř, bobkový list a zalijte ho vodou a octem v poměru 1:1. Přidejte kolečka mrkve, sůl i cukr a krátce povařte.
- Cibuli nakrájenou na půlkolečka krátce spařte ve vroucí vodě a nechte v cedníku okapat. Když ji připravíte takto zvlášť, nezakalí lák.
- Špekáčky oloupejte a podélně rozkrojte asi do dvou třetin. Naplňte je feferonkou, spařenou cibulí a plátky kyselé okurky – do každého špekáčku jeden plátek. Naplněné špekáčky skládejte do sklenice a prokládejte je kolečky mrkve z nálevu a zbylou spařenou cibulí.
- Zalijte teplým lákem (max. 50 °C), sklenice pevně uzavřete a nechte obsah vychladnout. Poté uložte do chladu. Utopenci jsou nejlepší uleželé tak 14 dní.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
Skladování
Skladujte při teplotě 1–4 °C. Po otevření obalu ihned spotřebujte.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Hovězí maso | 76 % |
Hovězí lůj | |
Dusitanová solící směs | |
Kuchyňská sůl | 99.5 % |
E250 - Dusitan sodný | |
Pepř černý | |
Muškátový ořech | |
Sladká paprika | |
Čerstvý česnek | |
Přírodní obal hovězí střevo |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1572 kJ/372 kCal |
Tuky | 36 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 14.4 g |
Sacharidy | 0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 12 g |
Sůl | 2 g |
Vláknina | 0 g |