Paprika pálivá špičatá, balení
230 gDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Paprika odrůdy Rush je středně zelená, pálivá paprika, mající štíhlé plody v délce cca 18–20 cm. U této papriky má jednoznačně největší vliv na chuť ostře pálící látka kapsaicin.
Kapsaicin obsahují jenom plody a i v nich je jeho rozložení nerovnoměrné. Placenta vyživující semena, žilky plodu a samotná semena obsahují tohoto alkaloidu nejvyšší množství. Stěna plodu je na kapsaicin chudší, pálí nejméně. Jedná se o látku alkaloidního původu, která má značné protimikrobiální a protiplísňové účinky. V trávícím ústrojí působí jako dezinfekční prostředek. Kapsaicin také podporuje krevní cirkulaci a napomáhá vylučování žaludečních šťáv.
Použití
Pálivé papričky se používají jako koření při přípravě polévek, omáček, kořeněných octů, kořenicích směsí, pizzy, při přípravě nejrůznějších pokrmů z ryb, masa nebo drůbeže.
Tip! Připravte si s námi Halászlé od Tisy – rybí polévku jiné chuti (recept maďarské kuchyně).
Budeme potřebovat: různé druhy ryb 1,5 kg, 2 pálivé papriky, 2 brambory, 1 velkou cibuli, 1 velké rajče, 2 ks zelené papriky, 30 g mleté sladké papriky a 100 g těstovin.
Očištěné ryby nakrájíme na kousky, papriku na kolečka, rajčata na kousky, brambory na kostky a cibuli nadrobno. Vše dáme do kastrolu, osolíme, okořeníme pálivou a sladkou paprikou, dolijeme vodou a rybí polévku vaříme cca 40 minut. Poté ryby vyjmeme, vykostíme, vývar přecedíme a zavaříme těstoviny. Rybí maso vložíme zpět do polévky a podáváme s chlebem.
Přejeme dobrou chuť.
Skladování
Uchovávejte v chladničce v plastovém sáčku, kde zůstanou čerstvé cca týden.
Složení
Paprika pálivá špičatá |