Titbit
Baby chřest zelený, vanička
200 gDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Chřest má svou typickou lehce nahořklou chuť, je křehký a zároveň křupavý.
Použití
Baby chřest není třeba loupat, stačí pouze oříznout spodní části stonků (tam, kde byl řez) a chřest lehce propláchnout vodou. Pozor na manipulaci – pokud chcete, aby chřest zůstal vcelku, je třeba s ním zacházet velmi opatrně, je opravdu křehký a snadno se láme.
Před vařením můžeme z chřestu udělat pomocí provázku malou „otýpku“, abychom jej pak při vyjmutí z vody nepoškodili nebo jej nemuseli vytahovat jednotlivě. Baby chřest stačí povařit velmi krátce v osolené vodě. Výborný je vařený, jemně dušený, osmahnutý, grilovaný, ale i čerstvý v salátech. Lze jej přidávat do těstovin, polévek i k masu, skvěle se hodí k rybám a mořským plodům, ke smetaně, šunce a dalším jemným přísadám.
Tip! Začněte ráno se zeleným chřestem.
Osmahněte na kapce oleje, dochuťte pepřem, solí a k tomu si udělejte volské oko. Jak na volské oko? Potřeme si pánev omastkem (máslem, olejem) a na středním plameni necháme tuk rozpálit. Poté na pánev rozklepneme opatrně vajíčko. Volské oko je hotové, když bílek ztuhne. Podáváme na housce, chlebu či bagetě.
Přejeme dobrou chuť.
Vyzkoušejte recepty přímo u nás na webu od Romana Vaňka! Můžete vyzkoušet jak tradiční přípravu, a to chřest s holandskou omáčkou nebo si z chřestu můžete uvařit lahodnou chřestovou polévku či si připravit lahodný salátek s chřestem.
Skladování
Skladujte při teplotě okolo 5 °C.
Složení
Baby chřest zelený |