Chilli Habanero – pálivost 9, sáček
50 gDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Jedná se o jednu z nejpálivějších a nejrozšířenějších paprik na světě. Habaneros mají velice aromatickou vůni a chuť. Tato dekorativní paprička dorůstá velikosti 2–6 cm.
Použití
Paprička Habanero i přes vyšší pálivost si najde své příznivce a místo v řadě pokrmů. Z těchto chili papriček se vyrábějí dokonalé studené i teplé omáčky, pasty a dochucovadla. Známá je pasta Sambal vyrobená z chilli papriček, česneku, cibule, šalotky, soli, octa a cukru, nebo pasta Harissa – směs chilli papriček a česneku, typická pro severní Afriku. Častá je kombinace s koriandrem, olivovým olejem, rajčaty a další. Uplatní se také při zavařování a sušení.
Tip! Připravte si s námi jednoduchou domácí Habanero omáčku.
Papričky opláchneme a odstraníme semínka a necháme trochu oschnout. Zvážíme a přidáme cca 10 % soli a 10 % vinného octa. Vše rozmixujeme ve vhodném mixeru. Omáčku naplníme do malých lahviček nebo skleniček a necháme minimálně týden odpočinout. Habanero omáčka se hodí na marinování kuřecího, vepřového masa a hovězího masa. Ale i jako příloha zejména ke kuřecímu masu. Při manipulaci s touto chilli papričkou používejte rukavice.
Přejeme dobrou chuť.
Skladování
Papričky skladujte v chladu a suchu – ideálně v chladničce v pootevřeném sáčku.
Složení
Chilli Habanero |
Pálivost 9 |
I. jakost |